Officieel: Toyota Corolla Touring Sports (2018)

toyota-corolla-touring-sports-2018-no-auris-official_2

Toyota mag dan wel de Corolla-benaming teruggehaald hebben voor de Auris, de breakversie blijft gewoon Touring Sports heten en net als voordien staat dit synoniem voor een stevige streep ruimte.

Waar dan net die Sports zit, dat mag je evenwel zelf uitzoeken. Want Toyota presenteert op het salon van Parijs een brave benzine- en twee hybrideversies. De benzine krijgt de 1.2 turbo met 116 pk, de hybrideversies hebben in de 1.8 Hybrid 122 pk onder de kap, de nieuwe 2.0 Hybrid doet het evenwel met een meer dynamische 180 pk. Diesels? Die zal je bij Toyota niet snel meer tegen komen.

60 liter extra

Toyota bouwt de Corolla Touring Sports net als zijn hatchbackbroertje op het TNGA-platform. Hij krijgt 598 liter laadruimte, waardoor hij ergens in de hogere middenmoot van de klasse valt. Dat hij niet de grootste laadruimte heeft, komt de achterste passagiers ten goede. De wielbasis meet namelijk 2,7 meter, dat is evenveel als bij de Avensis trouwens, waardoor we nu al durven stellen dat het royaal toeren is achteraan in deze Corolla.

toyota-corolla-touring-sports-2018

Interieursgewijs neemt de Touring Sports de kenmerken van de hatchback over, op het exterieur kan je een bi-tone lakkleur laten aanbrengen, een beetje terug naar de jaren 90 dus. Nu nog een Toyota-deelname aan het WRC met de Corolla en de jaren 90 zijn weer helemaal terug. De Toyota Corolla Touring Sports wordt in de eerste paar maanden van volgend jaar bij de dealers verwacht. In oktober kan je hem alvast gaan bekijken op het autosalon van Parijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
4g63 11:48
afbeelding van 4g63

Dus hun sedan die ze nu hebben gaat eruit volgend jaar dan? Of blijven beide, verschillende, snuitjes voor sedan en break naast elkaar bestaan?
Zo heel lang geleden is het niet dat ze de huidige sedan in een nieuw kleedje hebben gestoken, niettegenstaande als een model bij hun het niet goed doet halen ze dat er vrij snel uit, daarom mss?

Yvesw 12:16
afbeelding van Yvesw

Van de nieuwe Auris/Corolla komen drie varianten; hatchback, station (deze Touring Sports) en een sedan. Die sedan zal hoogstwaarschijnlijk later dit jaar (nemen we aan) getoond worden op Amerikaanse bodem. Waarna hij ook naar onze contreien komt.

Ze zullen dus even naast elkaar leven maar vrij snel moet het gehele Corolla gamma in dezelfde tred lopen.

Wim 15:53
afbeelding van Wim

not bad

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws