Officieel: Renault Kadjar facelift (2018)

renault-kadjar-facelift-2018_04

De Franse rakkers bij Renault hebben besloten de Kadjar een lichte bijpuntsessie te geven. Met nieuwe motoren, opgefriste technologie en subtiel aangepaste looks moet de compacte crossover weer enkele jaartjes verder kunnen.

Een Nissan Qashqai in een Franse verpakking, dat is de Renault Kadjar. Al zijn de verschillen danig aanwezig. De facelift van de Kadjar moet die verschillen nog wat extra in de verf zitten. Onderhuids rolt hij nog steeds op dezelfde fundamenten, daarbovenop worden een hoop nieuwe componenten gezet. Denk bijvoorbeeld maar aan de nieuwe 1.3 turbobenzine die samen met Mercedes werd ontwikkeld.

renault-kadjar-facelift-2018

Waardoor de Kadjar dus ook aan de 1.3 TCe mag. Beschikbaar met 140 en 160 pk waarbij die laatste kan gehangen worden aan een automatische transmissie. Ook op dieselvlak komt er een update (om WLTP-proof te zijn). Die update zorgt voor extra vermogen (115 pk vs 110 pk) in de 1.5 liter grote Blue dCi 115 én een adblue-tank onder de schulp van de Kadjar.

Zoek de verschillen

Frisse motoren dus, waardoor de Kadjar ook een fris uiterlijk moet krijgen. Dat is er... maar goed verstopt. Leg je een foto van de oude naast de facelift, dan merk je een aangepaste voorbumper waarbij de mistlichten een andere plaats krijgen en ook achteraan zou er plaats zijn voor een nieuw lichtsignatuur. Nee, wereldschokkend is het niet, verre van.

renault-kadjar-facelift-2018

Gelukkig kan het interieur meer overtuigen. Daar mag het oubollige infotainmentsysteem eindelijk de vuilbak in en is er tegenwoordig (optioneel) plaats voor een 7-duims aanraakscherm dat een stuk mooier in het dashboard past. Met die update besloot Renault meteen ook het instrumentenbord voor de airco een frisse look te geven. Net zoals het ontwerp van de deurpanelen en de stoelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws