Officieel: Audi SQ2 doet het met 300 pk (2018)

audi sq2 2018

Audi parkeert een nieuwe product in haar S-gamma. Niet één of andere stationwagen, wel een crossover. De SQ2 is een feit met maar liefst 300 pk. Niet slecht voor een instapmodel...

De Audi Q2 is op zich al wat een vreemde eend in de Audi-bijt, de SQ2 belooft helemaal een outsider te worden. Als een soort van Golf R op hoge pootjes. Of iets meer vier-ringen-getint: een S3 op stelten. Nu ja, wat we willen zeggen is dat ook deze SQ2 beschikt over de 2-liter TFSI van de Volkswagen-groep. Een blok dat de rakkers gebruikers voor alles van een Volkswagen Polo GTI tot een Porsche Macan. Het voor- en nadeel van deel uit te maken van een grote groep natuurlijk.

Je kent 'm wel

In het geval van de SQ2 is het blok goed voor 300 pk en 400 Nm. Vierwielaandrijving en een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling maken uiteraard ook deel uit van het recept. Wederom, we kennen het al vanuit de Seat Leon Cupra, Audi TTS,... Dat hoeft natuurlijk geen nadeel te zijn, want hoewel al die wagens wat met hetzelfde probleem zitten (een ietwat anonieme motorbeleving) gaat de 2-liter als een malle. In de SQ2 spreken we over een sprint naar de honderd van 4,8 seconden. Nog niet zo lang geleden was er een BMW M5 met V10 die niet sneller voor de dag kwam. Om maar extra te onderstrepen hoe van de pot gerukt deze crossover is.

Visueel krijgt de SQ2 alvast het gekende receptuur. Althans, dat denken we toch, want Audi is zo vrijgevig om maar één plaatje openbaar te maken. Daarop zien we de voorzijde met stoerder bumperwerk, zwart gespoten accenten en Quattro-logo op de flank. Achteraan een setje van vier einddempers? We verwedden er onze Audi-pet op. Volgende week zal Audi de SQ2 laten debuteren op het autosalon van Parijs, tegen het autosalon van Brussel (begin 2019) moet hij leverbaar zijn voor de liefhebbers.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws