smart stript: vanaf 2019 volledig elektrisch

smart-fortwo-eq

De modeljaarwijziging is bij smart wel heel ingrijpend. Vanaf 1 januari 2019 wil het automerk enkel nog elektrische modellen aanbieden. Heeft iemand nog een stopcontact op overschot?

Vanaf volgend jaar wordt er duchtig geschrapt in het smart-gamma. Vanaf dan kan in je Nederland enkel nog de elektrische versies van de ForTwo en de ForFour bestellen. Die gaan sinds kort door het leven onder de EQ-benaming, zodat ze alvast klaar zijn voor de EQ-lijn die Mercedes pas geleden lanceerde met de EQC. Vanaf 2020 zal het gamma in elk ander land uit volledig elektrische modellen bestaan.

nieuwe vaten

smart maakt van de gelegenheid gebruik om de benamingen wat te wijzigen. ForTwo en ForFour blijven, maar de Passion - Perfect - Prime benamingen voor de uitrustingsniveau's worden gewijzigd naar Comfort - Comfort Plus - Brabus Style.

Motorisch zijn er geen wijzigingen. De 60 kW sterke elektromotor blijft gekoppeld aan het 17,6 kWh grote accupakket. Daarmee rijdt je smart ongeveer 160 kilometer alvorens je hem weer moet bijladen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 09:18
afbeelding van Waxweazel

Dit betekend dat ook de Renault Twingo (full?) elektrisch zal worden aangezien deze nauw verwant zijn.

andre123 12:59
afbeelding van andre123

dat zou een welkome aanvulling zijn bij renault,alleen hoop ik dan wel dat ze er minstens de 22kw batterij ingestopt krijgen.
160 km lijkt me tegenwoordig voor de meeste mensen gevoelsmatig te krap.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws