Nissan moet productiemodel van deze Leaf Nismo RC bouwen (2018)

Nissan Leaf Nismo RC productie

Een Leaf coupé met 326 elektro-pk's en een sprint naar de honderd van 3,4 seconden? Kom op Nissan, breng deze Leaf Nismo RC-racewagen naar de openbare weg. Alsjeblieft?

Het is tot nog toe de meest verkochte elektrische wagen ter wereld, de Nissan Leaf. Die eer heeft het niet gekregen door peperdure luxe te verpakken in een impressionante carrosserie met waanzinnige elektrotechniek. Nee, wel door gewoonweg - relatief - betaalbaar te zijn voor de massa. Toch heeft Nissan al sinds 2011 een exuberant broertje van de Leaf, de Leaf RC. Die Leaf Racing Competition is het race-afgeleide product van de Leaf en krijgt met de lancering van de nieuwe Leaf uiteraard ook een nieuwe generatie. Die Leaf RC "2.0" bouwt grotendeels voort op het receptuur van de originele.

Nissan Leaf Nismo RC productie

Daardoor is ook deze Leaf RC een platgeslagen Leaf in coupé-vorm. Geen achterdeuren meer, een met 30 centimeter afgenomen carrosseriehoogte en al bijna evenveel centimeters er bij in de breedte. De nieuwe iteratie tapt daarnaast zijn kracht via twee elektromotoren die gezamenlijk 326 pk en 640 Nm koppel op weten te wekken. Goed voor een sprint naar de honderd van amper 3,4 seconden. Mede dankzij het leeggewicht van 1.2 ton trouwens.

Nissan Leaf Nismo RC productie

Nissan wil deze Leaf RC tonen tijdens evenementen over de gehele wereld om te tonen tot wat het merk in staat is met betrekken tot elektro-tech. Als je toch zo fier bent, Nissan, waarom geen productieversie hier van bouwen? Een Leaf Nismo met 40 kWh, +200 pk en - vooral - een gewicht van 1.3 ton. Het zou iets kunnen zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws