Skoda Scala volgt Skoda Rapid op (2018)

2019-skoda-scala_2

Bij de Suske & Wiske stripstudio's zijn ze alvast jaloers op zulk een alliteratie in de naam.

Skoda plaagde lang genoeg met de Scala. In zoverre zelfs dat we ons op de redactie het hoofd braken welke afmetingen de Scala nu precies zou hebben. Missie geslaagd voor het plaagteam van Skoda. Vandaag werd het doek van de nieuwe hatchbreak gehaald en tegelijk gaf Skoda de technische kenmerken mee.

langer dan je golf

Met een lengte van 4.362 mm is de wagen liefst tien centimeter langer dan de huidige generatie Volkswagen Golf. Dat steekt, dat zeker. Hij heeft een wielbasis van 2.649 mm, wat een stuk langer is dan die van de Rapid Spaceback die hij komt vervangen. Het wordt nog straffer als je weet dat de Scala gestoeld is op Volkswagen MQB0-platform. Dat is het platform dat Volkswagen en kornuiten normaal gezien gebruiken voor de kleine modellen uit de groep, zoals de VW Polo of de Seat Ibiza. Dat je met zo'n gewijzigde lengte ook een grotere kofferruimte kan verwachten is duidelijk. De 467 liter die de Scala aanbiedt zijn duidelijk meer dan de 415 liter uit de Rapid.

Skoda Scala 2019 (officieel)

Was de Rapid een beetje een vreemde eend in het gamma, dan is de Scala er eentje die je graag zal zien rijden. Hij neemt het design van de Vision RS concept over, al zijn de meest opwindende onderdelen - voorlopig - weggelaten. Voorlopig, want wij hopen al op een Scala RS... al staat die badge nog niet op Skoda's agenda.

Skoda Scala 2019 (officieel)

Voorlopig is de strafste motor dan ook de 1.5 TSI met 150 pk. Er is ook een versie met 1.0 TSI en 95 pk, 1.6 TDI met 115 pk of tegen eind 2019 een 1.0 G-Tec met 90 pk op CNG.

kus van de juf

Stap je in, dan is het verschil met de Rapid als dag en nacht. Skoda doet ook hier een stap voorwaarts en monteert een 10.25 inch groot display in de plek van de tellerplaten. Daarnaast heb je nog een 9.2 inch groot display in de middenconsole. Al is het niet waarschijnlijk dat je die standaard meekrijgt op je éénlitertje.

Skoda Scala 2019 (officieel)

Nog dingen die je op de optielijst zal terugvinden zijn de LED-koplampen met dynamische bochtverlichting en het Sport Chassis Control dat de auto 15 mm dichter bij de grond brengt.

Skoda brengt de Scala op de markt tegen de lente van 2019. Je kan hem wel al bekijken op het komende autosalon in Brussel, begin januari.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anon 11:58
afbeelding van Anon

Lijkt me gewoon een Audi A3. Interieur lijkt dan weer BMW kopietje

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws