Officieel: Audi S4 TDI (2019)

Audi S4 TDI 2019

Na het bericht vorige maand dat S5 aan dieselkracht ging was het natuurlijk maar een kwestie van tijd voor S4 een TDI-onder de kap kreeg. Want jawel, S4 Berline en Avant gaan aan de 3-liter V6 turbodiesel!

In een sneltempo is Audi haar S-gamma aan het verdieselen. Na SQ7, SQ5, S7, S6 en S5 mag nu ook S4 aan de zelfontbrander in Europa. Waardoor enkel S3 en SQ2 blijven staan met hun 2-liter viercilinder turbobenzine. Daar zit een simpele reden achter, want met de strengere emissienormen van volgend jaar wil Audi waar het maar kan grammetjes CO2 besparen.

S4 Berline & Avant

Het resultaat is dat de S4 zijn benzine-zescilinder in mag ruilen voor een TDI. Die is 3-liter groot, beschikt eveneens over zes cilinders in V-vorm en gebruikt een elektrisch aangedreven compressor in samenwerking met een 48 volt boordnetwerk. Een milde hybride dus. Die hybridediesel is goed voor 347 pk en 700 Nm. Krachtcijfers die de S4 in 4,8 tellen naar de honderd doen sprinten (4,9 voor de Avant). Toppen doe je uiteraard op een Duitse 250 km/u.

Audi S4 TDI 2019

Of de dieselversie daardoor nu sneller dan wel trager is dan de S4 met V6 turbobenzine van voordien? Wel, naar de honderd is deze S4 TDI marginaal trager (0,1 tel) al durven we er onze hand voor in het vuur steken dat de TDI bij hernemingen een stuk straffer uit zijn vel vliegt dankzij het 700 Nm aan koppel.

Audi S4 TDI 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws