Officieel: BMW 8 Reeks Gran Coupé (2019)

bmw 8 reeks gran coupe 2019

Na Coupé en Cabrio voegt BMW een setje extra deuren toe aan de 8 Reeks. De 8 Reeks Gran Coupé is geboren.

Hoewel zijn naam anders laat uitschijnen is de 8 Reeks eigenlijk de spirituele opvolger van de 6 Reeks. Die 6 kwam er in zijn vorige generatie als coupé, cabrio en sportief gelijnde sedan met vier deuren - de Gran Coupé in BMW-taal. Het zal je dus niet verbazen dat ook de 8 Reeks recht heeft op een Gran Coupé derivaat. Voor als een 5 Reeks Berline je net dat tikkeltje te saai is.

Wow

Toch is deze 8 Reeks Gran Coupé meer dan een platgeslagen 5 Reeks Berline. BMW gaat er namelijk prat op dat dit een sportwagen met vier deuren is. Nu, visueel durven we de Duitsers niet al te hard tegenspreken. Want het lijnenspel van de 8 Reeks komt misschien wel het best tot zijn recht op deze 8 GC. Kijk maar eens hoe de daklijn overloopt in de gigantische geïntegreerde spoiler en hoe de snuit eindeloos lijkt door te lopen. Kon hij het met wat centimeters minder doen? Zonder twijfel. Maar dan zou 'ie natuurlijk minder imposant voor de dag komen.

bmw 8 reeks gran coupe 2019

Zo'n 20 centimeter langer dan de 8 Reeks Coupé is hij trouwens, deze Gran Coupé. Waardoor die "Gran" nog niet eens zo misplaatst is. Vooraan zal je niet zo veel verschil voelen. Achteraan des te meer. Want eindelijk is er een 8 met plaats voor vier. Waardoor je in groep kan staren naar het fraai Duits design: Vakkundig in elkaar geschroefd maar een tikkeltje voorspelbaar. De koffer, die slikt dan weer 440 liter en met de achterbank neergeklapt kan je nog net wat meer kwijt.

Exotischer

Verschilt deze 8 GC ook nog van de 5 Reeks: het onderstel. Nee, totaal verschillend is het niet maar er is meer plaats voor lichtgewicht materialen zoals magnesium, aluminium en met koolstofvezel versterkt plastic. Daarenboven is de gewichtsverdeling mooi verdeeld op voor- en achteras en is het zwaartepunt een tikkeltje lager.

bmw 8 reeks gran coupe 2019

Vanaf de lancering biedt BMW een motoraanbod aan dat niet bestaat uit doetjes. Instappen doe je namelijk met de 840i, een toch al 340 pk en 500 Nm sterke zes-in-lijn turbobenzine. Desgewenst kan je upgrade naar xDrive-vierwielaandrijving. Mag het dan nog wat meer zijn? Dan rijdt BMW je de M850i xDrive met de 530 pk (750 Nm) sterke V8 voor. Dieselen kan ook met de 840d xDrive die teert op een zes-in-lijn met 320 pk en 680 Nm. Een M8 Gran Coupé? Die staat zonder twijfel al in de coulissen te wachten.

Laat onze rijtest + video van de 840d Coupé alvast een indicator zijn hoe deze Gran Coupé voor de dag zal komen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws