Officieel: Renault Twingo gaat aan de stekker (2020)

Renault Twingo ZE 2020

Renault had het een tijdje geleden al aangekondigd, maar geeft nu de details vrij: de Twingo gaat voortaan ook als volledig elektrische auto door het leven.

Daarmee lijkt Renault zijn kleinste model te wapenen voor de toekomst: er zijn immers heel wat constructeurs die het A-segment vaarwel zeggen wegens te dure ontwikkelingskosten en te kleine winstmarges om ze te laten overschakelen naar een volledig elektrische versie.

Renault Twingo ZE 2020

Er zijn ook andere constructeurs die de carrière van hun bestaande A-segmenter verlengen door ze in hun herfstjaren nog een elektrische variant te geven. Kijk maar naar de Volkswagen-groep. En nu naar de Renault Twingo, die in zijn zesde levensjaar een Z.E.-versie krijgt, Renaultterminologie voor een volledig elektrische variant.

Renault heeft natuurlijk heel wat elektrische ervaring, en had de mogelijkheid van een elektrische variant al voorzien in het platform van de Twingo. Zijn Duitse neef, de Smart ForFour, is intussen ook overgeschakeld op een elektrische versie. De Fransen houden het op een batterij van 22 kWh en een elektromotor van 60 kW (82 pk) en 160 Nm, een aandrijving die zijn basis heeft bij de Zoé. Het totale rijbereik? 180 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

Renault Twingo ZE 2020

Visueel herken je de Twingo Z.E. aan de “Z.E. Electric”-logo’s op de achterklep en B-stijl, de blauwe accenten in de velgen en op het koetswerk. De nieuwe Renault Twingo Z.E. heeft nog geen prijskaartje, maar wie interesse heeft, kan zich bij Renault wel al aanmelden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Cliff Haerden 16:33
afbeelding van Cliff Haerden

Op andere sites en in het buitenland is de prijs wel al bekend. Zou gaan om ongeveer 28.000 euro (in Nederland krijg je er 6000 euro subsidies voor bij ons niet)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws