Officieel: Niels van Roij Design Adventum Coupe (2020)

Niels van Roij Design Adventum Coupe 2020

Met een tanende verkoop in China en Brexit om de hoek besloot Land Rover haar exclusieve Range Rover SV Coupé-project vroegtijdig te termineren. Maar waar Land Rover de hamer neer legt, pakt Nederlander Niels van Roij 'm terug op. Waardoor de SV Coupé verder leeft als de Niels van Roij Design Adventum Coupe.

Begin vorig jaar stond de Range Rover SV Coupé nog te blinken op het autosalon van Brussel. Een tot 999 stuks gelimiteerd eerbetoon aan de originele Range Rover 3-deurs. Een dijk van een auto die de nodige gegadigden wist te verzamelen. Amper een maand na het salon, liet Land Rover officieel weten de stekker uit het project te trekken. Toch is de SV Coupé niet helemaal dood. Want hij reïncarneert als de Adventum Coupe, met dank aan Nederlandse coachbuilder Niels van Roij.


Check hier onze video:


Compleet nieuw koetswerk

Het recept spreekt voor zich. In de basis wordt een Range Rover met een 5-liter V8 genomen, waarna het mes in het koetswerk gaat. Het koetswerk wordt op maat gevormd uit aluminium om zo tot het eindresultaat te komen. Klinkt simpel, is het niet. Want buiten de motorkap, spatborden en kofferklep is elk koetswerkpaneel nieuw aan deze Adventum Coupe. Van deuren, over glaspartijen tot het dak.

Niels van Roij Design Adventum Coupe 2020

En zou je langs de buitenzijde nog kunnen denken dat dit gewoon een officieel product van Land Rover is (ze construeerden tenslotte ook een Evoque cabrio), dan bestaat er aan de binnenkant geen twijfel. Met een volledig uit teak vervaardigde vloer, lamswol en Tweed straalt deze Adventum Coupe maatwerk uit. Het knalrode lederen interieur is trouwens niet verplicht, want elk exemplaar wordt naar wens van de klant ontworpen.

Exclusief speelgoed

Wat moet dat nu kosten, zo'n op maat gemaakte Range Rover Coupé? Wel, Range Rover vroeg voor haar ter zielen gegane SV Coupe-project nog prijzen richting de 300.000 euro. Deze Niels van Roij Design Adventum Coupé kent een startprijs van 270.000 euro. Daar zit de prijs van de donorauto in, een Range Rover Autobiography met 5-liter V8 van 525 pk. Een auto die in België zonder opties ook al start aan 150.000 euro.

Niels van Roij Design Adventum Coupe 2020

Exclusiviteit en maatwerk kent dus zijn prijs. Voor ons eentje in het donkergroen graag, met een donkerbruin interieur en koffer met rubberen matten. We zouden nog nooit zo sierlijk zijn gearriveerd aan een mountainbikeparcours...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws