Officieel: Bugatti Chiron Pur Sport afgetraind (2020)

Officieel: Bugatti Chiron Pur Sport 2020

Bugatti lanceert een speciale reeks van de Chiron, om het model wat in de kijker te houden. Jammer voor Bugatti is het een virtuele voorstelling geworden, nadat het salon van Genève werd afgelast.

En eigenlijk wilden ze nog wat langer wachten met het vrijgeven van de beelden maar vanwege een lek op het internet besloten ze bij de Elzasser autoproducent om de beelden ook officieel vrij te geven.

Zo komt het dat jullie nu kunnen kijken naar de 'driver's Chiron', met her en der aanpassingen. Geen aanpassingen aan de motor alvast, daar blijft de 8.0 W16 met vier turbo's zijn werk doen, goed voor 1.500 pk. Bugatti verhoogde wel de rode zone met 200 tpm, zodat die nu pas bij 6.900 toeren begint.

Officieel: Bugatti Chiron Pur Sport 2020

procenten

Wat ze wel aangepast hebben? De aerodynamica en de ophanging. Daardoor verbetert Bugatti de rijeigenschappen van deze supersportwagen. Zo wordt de ophanging 65 procent stijver gemaakt vooraan en achteraan 33 procent. Een 15 procent scherper schakelende versnellingsbak moet een verbeterde powercurve tot resultaat hebben. Verder stuurde Bugatti de Chiron langs de weegschaal om zo 16 kilogram lichtere Aero velgen te verkrijgen. 16 kilogram is niet mis, als je weet dat de Chiron Pur Sports op 21 inch exemplaren geschoeid is. Lichtere remschijven en titanium remblokken zorgen voor nog 3 kilogram extra gewichtsvermindering.

Officieel: Bugatti Chiron Pur Sport 2020

Achterop de Chiron Pur Sports vind je een 1,9 brede achterspoiler die voor extra downforce moet zorgen. Met 3D-printers werd de vorm van de nieuwe uitlaateindes geconstrueerd, een techniek waarbij Bugatti ook daar nog wat extra gewicht kon besparen.

De 16 in de grille van de Bugatti Chiron Pur Sports is symbolisch, niet alleen voor het aantal cilinders, ook voor het aantal geproduceerde exemplaren. Wil je er eentje, dan leg je daar 3,2 miljoen euro voor op tafel. Dat is 200.000 euro meer dan een basis-Chiron.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:42
afbeelding van Techno Patat

Koopt u een E30, steek er een hele dure ophanging onder, herbouw de motor met wat leukere goodies en voor 25.000€ heb je een veel leukere rijders auto dan een 1.500pk, 3 miljoen kostende olifant...

Cool ding, maar een ‘rijdersvariant’ van de Chiron? Ze weten denk ik niet wat een rijdersauto is :D!

4g63 13:14
afbeelding van 4g63

Onlangs eentje zien voorbij komen op catawiki, man man die gaan veel geld in goeie staat.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws