10 jaar Volvo onder Geely: Het verhaal

Volvo Geely 2020

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Ford dochtermerk Volvo overliet aan de toen onbekende Geely Holding. Het einde leek nabij voor het Zweedse merk maar dankzij Geely floreert Volvo als nooit tevoren. Tijd voor een overzicht.

Het was 2010 en de autosector kreunde onder een zware economische crisis die twee jaar voordien de kop opstak. Bij Ford stapelden de verliezen zich op en Amerikaanse bedrijf moest dringend zaken op orde krijgen. Eén van de beslissingen om financieel terug gezond te worden was het afstoten van verschillende dochtermerken. Jaguar en Land Rover werden verkocht aan het Indische Tata, Volvo mocht naar de Chinese Zhejiang Geely Holding Group.

klein duimpje

Een overname waarvoor Ford op 28 maart 2010 een magere 1.8 miljard dollar kreeg. Mager, omdat Ford in 1999 nog 6 miljard dollar veil had voor Volvo. De overname was voor Geely dan ook een absoluut koopje én hét ticket om zich als Chinees bedrijf te gaan moeien in de Europese autosector. Een evolutie waar zowel Geely als Europa nog geen seconde spijt van hebben gehad.

Volvo Geely 2020

Op dat moment was de autotak van Geely namelijk goed voor "amper" 300.000 auto's op jaarbasis. Klein geld voor een markt als China. Het beheer van Volvo zou het merk echter de nodige aanzien geven binnen China en die aanzien zorgt op haar beurt voor vertrouwen bij Chinese klanten... en hogere verkoopcijfers.

Freedom

Al was zonder twijfel ook Volvo gebaat door de overname. Want het Zweedse merk werd steeds stiefmoederlijk behandeld door Ford. Met het verplicht overnemen van technologie, willens nillens. Buiten de tweede generatie C70 met vijfcilinder, is de periode van Volvo onder Ford weinig memorabel. Geely zag echte het potentieel in het Zweedse merk en - vooral - gaf het ook de vrijheid om zichzelf heruit te vinden.

Volvo Geely 2020

Daarvoor had Geely bakken geld veil. Zo'n 11 miljard dollar dat samen met investeerders gevonden werd. Geld dat gretig opgesoupeerd werd door Volvo om een nieuwe designlijn uit te doktoren, een nieuw chassis te ontwikkelen en veiligheidsnufjes uit te vinden.

VW achterna

Het eerste product van de overname (lees: geldinjectie) was SPA. Nee, niet het Belgische water, wel de Scalable Product Architecture. Een onderstel à la VW's MQB dat zich groter en kleiner kon maken. 1 chassis voor alle toekomstige producten van Volvo, van middenklasse sedan (S60) tot gigantische SUV (XC90).

Volvo Geely 2020

De volgende ontwikkeling was die van een nieuwe motorenfamilie. Opmerkelijk was daarbij de keuze om integraal voor viercilinders te gaan. Destijds werd dat nog op hoongelach onthaald maar anno 2020 met de strengere emissienormen in het achterhoofd bleek Volvo toen al een slimme keuze te nemen door meercilinders links te laten liggen. En Geely, die keek goedkeurend vanop een afstand.

Thor

Leuk natuurlijk, nieuwe technologieën... maar zonder auto's heb je er niet veel aan natuurlijk. Vijf jaar na de overname verscheen in 2015 de tweede generatie XC90. Volvo's eerste product volledig ontwikkeld onder Geely's vlag. Met het SPA-platfom als fundament en een viercilinder voorin. Het vrij agressieve design sloeg in als een bom en fungeerde als basis voor alle Volvo's die volgden.

Volvo Geely 2020

In een sneltempo kwam Volvo op de proppen met de S90, V90, S60, V60 en XC60. Auto's die ook verantwoordelijk zijn voor het gemeengoed maken van de plug-inaandrijving in de zakelijke sector, ook al was Mitsubishi met de Outlander PHEV eigenlijk de pionier. Het SPA-platform kreeg daaropvolgend dan weer gezelschap van het CMA-platform. Een platform dat gebruikt wordt voor de XC40... maar ook volledige elektrificatie toelaat.

Instituut

Hét platform waar Geely destijds van droomde, want ondertussen is de kleine Chinese underdog uitgegroeid tot een instituut in autoland. Met Volvo, Polestar, Lynk & Co én Britse sportwagenfabrikant Lotus in handen. Het deed alvast waar elke analist in 2010 niet in geloofde. Simpelweg door zich niet te moeien in het reilen en zeilen van Volvo. Iets waar verschillende moederhuizen best een lesje van kunnen leren.

Volvo Geely 2020

En de groei van Volvo? Wel, in 2010 verkocht het merk 373.525 auto's, in 2019 groeide dat getal naar 705.452 stuks. Zowat een verdubbeling in verkoop. Maar vooral: met een ruim assortiment aan plug-inhybrides en een full EV op komst is Volvo gewapend voor de strengere emissienormen de komende jaren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 03:42
afbeelding van Techno Patat

Eerlijk is eerlijk, der is niemand die niet sceptisch was toen Volvo naar ‘de chinezen’ gingen. De mannetjes die we enkel kennen van de schaamteloze kopietjes van Europese wagens...

Men beloofde niet aan de ziel van Volvo te komen, men ging blijven produceren in Europa voor Europa en men ging het naast de Pemium 3 zetten... Enkel de meest naïeve mens bleef voorzichtig optimistisch!

Maar voorlopig kunnen we enkel de grootste pluim op de hoek van Geely zetten. Volvo heeft inderdaad meer dan ooit haar eigen identiteit(veilig, veilig, veilig en veilig?), Volvo Gent bestaat nog steeds en verdorie ze leveren knappe en goede producten!
Of ze echt 100% naast de ‘Premiums’ staan is voer voor discussie, maar zelfs dat is al een betere poging dan dat iedereen ooit heeft kunnen doen!

Blij om dat te zien want ik heb voor Volvo wel een plaatsje in m’n autohart... Ze verdienen het, en Geely mag voor mijn part met Lotus doen wat ze met Volvo hebben gedaan!

Paul Van Gijsel 17:51
afbeelding van Paul Van Gijsel

Ik ben in1989 met een 240 D begonnen na 400.000km een S70 ook 400.000km en nu
een XC70 met tot nu 190.000km.Heb nooit een betere auto gehad , de S70 D was een
automaat en de XC70 D ook.Moet erbij zeggen ik heb een zeer goede onderhouds garage!!!
Elke keer ik een andere aanschafte keek ik met spijt in het hard naar de oude om afschijt
te nemen; mvg Paul.

Peter 11:08
afbeelding van Peter

Was Volvo indertijd niet overgenomen door Geely ging het misschien dezelfde weg opgaan als Saab.

andre123 20:03
afbeelding van andre123

je kan je dan ook de vraag stellen wat voor klungelaars de 2 grote amerikaanse autobouwers zijn,
gm is er nooit in geslaagd om opel weer winstgevend te maken,
en ford boort volvo bijna in de dieperik...

Jo VM 13:42
afbeelding van Jo VM

Misschien kunnen ze dit kunstje met SAAB eens herhalen. Dat merk verdient ook beter!

andre123 19:54
afbeelding van andre123

zeker waar!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws