Chinese BYD brengt elektrische SUV naar Europa

BYD Tang EV600 elektrische SUV

Werd er pakweg tien jaar geleden nog lacherig gedaan rond Chinese auto’s, dan is vandaag wel duidelijk dat het de Aziaten menens is. Na MG brengt ook BYD een elektrische SUV naar Europa. De BYD Tang is in eerste instantie voorbehouden voor Noorwegen.

Daarmee worden de Chinezen de nieuwe Koreanen, de Aziatische merken die op onze markt eerst als kneusjes werden bekeken maar uiteindelijk here to stay zijn. Net als de Japanners de Koreanen dertig jaar geleden voordeden. Anyway, MG was het eerste Chinese merk dat met een elektrische SUV naar onze markt kwam, en is voorlopig nog het enige.

BYD (“Build Your Dreams”) houdt het bij ons nog even bij taxi’s en bussen: het merk kiest immers Noorwegen als een soort ‘proefmarkt’ voor de Europese lancering van zijn Tang. Niet verwonderlijk: Noorwegen heeft de elektrische auto immers al jaren omarmd, en de hele Noorse infrastructuur is voorzien op elektrisch rijden. Daarmee staat het Scandinavische land lichtjaren voor op het onze. “We zullen nauwkeurig evalueren hoe de markt reageert, maar op de langere termijn is het ons doel om onze personenauto’s ook buiten Noorwegen aan te bieden”, zegt Isbrand Ho, directeur van de Europese tak van BYD.

De Noren krijgen dus de Europese primeur voor de BYD Tang, die als plug-inhybride in China een succesmodel is. Als elektrische versie, EV600, een volledig elektrische SUV die 520 kilometer ver moet geraken op een volle batterij. Die heeft een capaciteit van 82,8 kWh, de elektromotor een vermogen van 245 pk. Er bestaat ook nog een EV600D, die een tweede elektromotor installeert en het vermogen daarmee opdrijft naar 490 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
dvg 20:08
afbeelding van dvg

dat ze hun chinese brol maar ginder houden,
1 virus is wel genoeg

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws