Het was te denken: ook Citroën SpaceTourer volledig elektrisch

Citroën Ë-SpaceTourer elektrisch 2020

Het busjesdepartement bij PSA zit niet stil. Na eerst alle bestelwagens uit de Vivaro-, Expert- en Proace-reeks geëlektrificeerd te hebben, zijn nu ook de passagiersversies van die modellen aan de beurt. De nieuwste telg? Die heet Citroën Ë-SpaceTourer.

Meten is weten: in tegenstelling tot de verwante Peugeot E-Traveller is de Ë-SpaceTourer beschikbaar in twee lengtes: de 4,95 meter lange M en 5,30 meter lange XL. Hij krijgt wel eveneens twee batterijgroottes mee: een van 50 kWh (alleen op de M), goed voor een rijbereik van 230 WLTP-kilometer, en een van 75 kWh (op M en XL), goed voor een rijbereik van 330 WLTP-kilometer. Beide versies gebruiken dezelfde 136 pk (100 kW) en 260 Nm sterke elektromotor, die alle andere elektrische PSA-busjes ook gebruiken. Opladen kan ook hier éénfasig aan 7,4 kW of driefasig aan 11 kW.

De Citroën Ë-SpaceTourer is er voor grote gezinnen als M en XL in de uitvoeringen Feel en Shine, en heeft dan naar keuze zeven of acht zitplaatsen. Professionele chauffeurs kunnen kiezen voor de SpaceTourer Business, als taxibusje met twee lengtes en acht of negen plaatsen, of voor de SpaceTourer Business Lounge, als VIP-busje met twee lengtes en zes of zeven plaatsen. Eind 2020 staat de Ë-SpaceTourer in de showrooms.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws