Officieel: Audi Q5 onder het mes (2020)

Audi Q5 facelift 2020

Na een carrière van bijna vier jaar is de Audi Q5 toe aan een facelift. Naast klassiekers als een opgefriste buiten- en binnenkant introduceert die ook nieuwe technologie en connectiviteit.

De vernieuwde Audi Q5 is bijna 2 centimeter langer dan het pre-faceliftmodel. Dat komt op conto van de bumpers, die zowel vooraan als achteraan een nieuw ontwerp kregen. Het radiatorrooster krijgt iets andere dimensies, en we noteren nog nieuwe led-dagrijverlichting vooraan en de introductie van oled-achterlichten achteraan. Daarbij kun je kiezen uit drie animaties.

Audi Q5 facelift 2020

In het interieur introduceert Ingolstadt de nieuwe generatie van zijn infotainmentsysteem. Dat laat zich voortaan bedienen door een touchscreen, dus de handige draaiknop op de middenconsole verdwijnt. Het scherm is steeds 10,1 duim groot, bevat digitale radio en kan worden uitgebreid met Amazon Alexa voor stembediening, car-to-X-communicatie enzovoort. Via je smartphone of via Audi’s onlineportaal kun je trouwens ook na je aankoop opties uitproberen of toevoegen.

De gefacelifte Audi Q5 debuteert bij ons als 40 TDI, een 204 pk en 400 Nm sterke tweeliter viercilinder diesel. Die weegt iets minder dan zijn voorganger maar moet door zijn milde hybride aandrijving met 12-voltcircuit zo’n 0,3 l/100 km besparen. De 40 TDI krijgt na zijn lancering nog enkele andere vermogensvarianten en wordt nog geflankeerd door een V6-diesel. Aan benzinekant verwacht Audi nog twee tweeliter viercilinder-TFSI-blokken. Ook de plug-inhybride TFSI e komt er weer in twee vermogensversies.

Audi Q5 facelift 2020

In de herfst van dit jaar verschijnt deze vernieuwde Q5 op de markt. De 40 TDI S Tronic Quattro krijgt een prijskaartje mee van 51.800 euro. Snelle beslissers kunnen nu al kiezen voor een met S Line-pakket getooide Edition One.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws