Officieel: Kia Stonic onder het mes (2020)

Kia Stonic facelift 2020

Kia heeft zijn compacte Stonic aan een facelift onderworpen. De crossover uit het B-segment krijgt niet alleen opgewaardeerd infotainment en nieuwe rijhulp, maar ook een milde hybride.

De Kia Stonic heeft intussen alweer drie jaar op de teller, en is dus toe aan een tussentijdse opfrisbeurt. Visueel verandert er eigenlijk behoorlijk weinig, op nieuwe led-koplampen, nieuwe 16-duimers en twee nieuwe koetswerkkleuren na. Ook voor het dak is er een nieuwe contrastkleur beschikbaar. In het interieur noteren we twee nieuwe kleurpakketten om de boel op te vrolijken, terwijl het digitale display in het instrumentenpaneel een hogere resolutie krijgt. Het touchscreen is tot slot voortaan 8 duim groot, en biedt meer online- en smartphonetoepassingen.

Kia maakt van de facelift gebruik om ook de rijhulp te moderniseren. Afhankelijk van de uitvoering krijg je een noodremhulp die naast andere voertuigen en voetgangers nu ook fietsers herkent, rijstrookhulp, een vermoeidheidswaarschuwing, een dodehoekwaarschuwing, en een adaptieve cruisecontrol.

Kia Stonic facelift 2020

Net als in de Rio, waar de Stonic zijn platform mee deelt, verschijnt er in de crossover een milde hybride. De 1.0 T-GDi krijgt het “EcoDynamics+”-logo opgekleefd, en dat betekent een riemaangedreven alternator/starter gekoppeld aan een 48-voltbatterij. De milde hybride is beschikbaar met vermogens van 100 en 120 pk, en kunnen worden gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met “clutch-by-wire"-systeem, die de mechanische link vervangt door een elektronische. Als alternatief is er de 7DCT, een versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten. De 1.0 T-GDi is er tot slot nog als niet-milde hybride met 100 pk, manuele zesbak of 7DCT, en we noteren nog een atmosferische 1.2-benzine van 84 pk.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws