Volvo trekt voortaan de kaart van mild hybrids, hybrids en elektrisch

-

Bij het configureren van je volgende Volvo is het je misschien opgevallen: het aanbod benzinemotoren in combinatie met elektromotoren neemt daar het voortouw. Volvo doet dat omdat het in de toekomst meer op hybride en elektrisch wil inzetten.

De pure D3-, D4- en D5-dieselmotoren zijn er nog, maar enkel uit stock/ Er zijn nog diesels te vinden in het Volvo-aanbod, al moet je die dan telkens combineren met een elektromotor in de B-benamingen van de motoren. De pure diesels, die kan je enkel nog uit stock krijgen. Of je je nu moet gaan haasten om één van de laatste Volvo-diesels te pakken te krijgen durven we niet te stellen. Want er is nog stock genoeg, zeker nu Covid de verkoop van auto's overhoop gegooid heeft in de laatste maanden.

wereldwijde oplossing

De overschakeling naar hybride en elektrisch is een onderdeel van de strategie van Volvo, die wereldwijd wordt uitgerold. Volgens Volvo weerspiegelt het ook de sterk gestegen vraag naar benzinemotoren en geëlektrificeerde modellen. Zo zijn de T-benzinemotoren wel nog beschikbaar, al dan niet gekoppeld met een elektromotor. Eerder lanceerde Volvo de S60 al volledig dieselloos, bij de V60 durfden ze dat nog niet. Wie een elektrische Volvo wil, kan daarvoor terecht bij de XC40 P8 Recharge.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws