Officieel: Kia Sorento PHEV vult gamma aan (2020)

Kia Sorento PHEV

De nieuwe Kia Sorento is er ook direct als Plug-In Hybrid. Daarmee bestrijkt de Sorento een interessant stuk van de markt van bedrijfswagenrijders.

Hadden we je tien jaar geleden verteld dat je met een grote SUV zou kunnen rondrijden die een 1.6 benzinemotor onder de kap heeft, je zou ons luid uitgelachen hebben. Vandaag stelt Kia de Sorento PHEV voor, een SUV die wordt voortgestuwd door en 1.6 T-GDi turbo benzine, bijgestaan door een elektromotor. Het vermogen is gelukkig niet dat van een 1.6 van tien jaar geleden, want de Sorento PHEV heeft een gecombineerd vermogen van 265 pk en 350 Nm aan koppel.

Kia Sorento PHEV

Daarvan neemt de benzinemotor 180 pk voor zijn rekening, de 66,9 kW krachtige elektromotor levert daarbovenop nog eens 304 Nm koppel. Het batterijpack is 13,8 kWh groot. Cijfers houdt Kia nog voor zich, want de elektrische actieradius en de CO2-uitstoot moet nog gehomologeerd worden. Bij de verkoopstart van de Sorento PHEV zullen deze cijfers bekend gemaakt worden.

ruimte blijft

Ook als plug-in hybrid levert de Kia Sorento nog steeds plaats aan 7 inzittenden. Met alle zeven de zetels rechtop heb je dan nog 175 liter bagageruimte, met slechts vijf zetels bedraagt de ruimte 809 liter. Bestel je je Sorento met maar 5 zitplaatsen, dan heb je 898 liter bagageruimte en plaats voor 5.

Kia Sorento PHEV

Uiterlijk verschilt de Sorento Plug-In Hybrid amper van de Sorento Hybrid die Kia eerder voorstelde. Er staan wat eco plug-in logo's op de carrosserie, en achteraan vind je de laadaansluiting. In het interieur krijgt de Sorento PHEV een gewijzigd 12,3 inch scherm voor de instrumenten, met nieuwe graphics en klokken. Het 10,25 inch scherm waarop je alle infotainment-bedieningen vindt is hetzelfde gebleven maar bied je nu de mogelijkheid om eenvoudig laadpunten te vinden.

Kia Sorento PHEVKia Sorento PHEV

Kia start met de verkoop van de Sorento Plug-In Hybrid aan het begin van 2021. Kia geeft ook op de Sorento 150.000 kilometer of 7 jaar garantie.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws