Officieel: Discrete facelift moderniseert Audi Q2

De Audi Q2 draait alweer een tijdje mee. De kleinste crossover van Audi kreeg dan ook een al even kleine facelift mee. Zoek je even mee naar de verschillen?

De vernieuwde Audi Q2 lijkt haast niet te onderscheiden van de versie voorafgaand aan de facelift. Nochtans zijn er wel heel wat dingen veranderd volgens Audi. Je kan hem vooral herkennen aan de nieuwe koplampkijkers, die standaard worden uitgerust met LED-technologie en optioneel zelfs LED Matrix-lampjes meekrijgen. De koplampen staan boven de hertekende bumper, met daartussenin een veel harder dan voorheen geaccentueerde lijn. De sjiekere versies van de Q2 krijgen ook nog eens extra spijlen tussen motorkap en grille; een grille in de grille dus.

Audi Q2 facelift 2020 (oficieel)

Op de flank wordt de C-Stijl voortaan in zwart, grijs of zilver uitgevoerd als je dat mooi vraagt. Dat zorgt ervoor dat de wagen er wat strakker uit komt te zien. Ook op de flanken worden de accentuerende lijnen wat scherper getekend. Achteraan krijgt de hertekende bumper overigens ook een nieuwe diffusor.

interieurdetails

Zijn de aanpassingen buitenom vrij discreet, dan zijn ze in het interieur mogelijk nog minimaler. Als de uitstroomopeningen van de ventilatieroosters al het persbericht halen, dan weet je dat je moet zoeken naar de vernieuwingen. Zijn vernieuwd: de schakelpook van zowel manuele als automatische varianten, Dinamica-microvezel voor de zetels in plaats van Alcantara en een 12,3 inch scherm voor de Virtual Cockpit op de duurdere versies, vergezeld van een 8,3 inch scherm voor het infotainment.

Audi Q2 facelift 2020 (oficieel)

Motorisch wijzigt er niets, de Q2 is in eerste instantie beschikbaar als 1.5 TFSI met 150 pk en 250 Nm, later komen daar nog versies van de1.0 TSI en de 2.0 TDI bij.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws