Derde generatie Dacia Sandero rijdt tevoorschijn, ook Logan mag mee (2020)

Dacia Sandero NEW 2021

Goed nieuws iedereen! Want Dacia heeft vandaag het doek getrokken van de alweer derde generatie Sandero en Logan. Benieuwd hoe de Dacia die we de komende jaren en masse tegen zullen komen op de weg er uit zal zien? Stap een stukje dichter!

De Duster mag dan wel Dacia's vlaggenschip zijn - en ja, we zeggen dit zonder een greintje spot -, ook Sandero en Logan zijn stevige verkoopstopper. Die tonen nu het gezicht en derrière van hun derde generatie. Meteen als Sandero, Sandero Stepway én Logan Sedan.

Eerst kijken

Niet verrassend is de nieuwe generatie een evolutie op generatie numéro 2. Wel tonen ze opvallend fris dankzij een stel knap gevormde LED-dagrijverlichting, heftig gestileerde motorkap en meer uitgeklopte wielbogen. Weet wel: zonder twijfel gaat het hier over de topuitvoeringen. Kale exemplaren met niet gespoten bumpers, hallogeenlampen en wieldoppen? Het zal zonder twijfel kunnen. Althans, dat denken we. Want buiten enkele exterieurbeelden geeft Dacia hoegenaamd geen informatie over de nieuwe rakkers.

Dacia Sandero NEW 2021

Daardoor hebben we geen zicht op het interieur, motoren en prijzen. Vooral dat laatste is iets om naar uit te kijken. Want de huidige Logan en Sandero prijzen zich nog vlot onder de 10.000 euro. Het is dan ook maar de vraag of de generatiesprong niet eveneens voor een forse prijssprong heeft gezorgd. Anno 2020 moet een nieuwe wagen tenslotte wettelijk een rits meer veiligheidsnufjes aan boord hebben. Snufjes die de prijs doen stijgen. Is momenteel ook nog een vraagteken: de Logan MCV. De kans is groot dat Dacia geen nieuwe generatie van die spotgoedkope stationwagen op de markt zal brengen. Enerzijds omdat West-Europa massaal aan de crossover is gegaan, anderzijds om Oost-Europa eerder voor een klassieke sedan kiest.

Dacia Sandero NEW 2021

Renault, excuses, Dacia heeft beloofd op 29 september alle info wereldkundig te maken betreffend de derde generatie Sandero en Logan. Waardoor we nu eerst vooral moeten kijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 09:25
afbeelding van Adriaan

A new dacia sandero? Oh no! Anyway....
Sorry iemand moest het doen

andre123 20:00
afbeelding van andre123

niet geschikt voor dassen publiek

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws