Officieel: Peugeot 508 PSE mag buiten spelen (2020)

Peugeot heeft het doek gehaald van de supersportieve variant van de 508. Die gaat 508 PSE heten, met de PSE van "Peugeot Sport Engineered".

Geen romige Franse woorden dus, ook geen GTi-benaming voor de sportieve 508.

driemotorisch

De 508 PSE is een sportieve plug-in hybride die gebruik maakt van een 200 pk sterke 1.6 turbo benzinemotor. Die wordt gekoppeld aan twee elektromotoren en samen zijn de drie motoren goed voor 360 pk en 520 Nm. Dat is genoeg om hem tot de krachtigste Peugeot ooit te maken, de race- en rallymodellen buiten beschouwing gelaten. De hybridecombinatie wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat en kan afhankelijk van de gekozen rijmodus op twee of vier wielen worden aangedreven. Beide elektromotoren bevinden zich namelijk op verschillende assen.

Peugeot 508 PSE (2020)

Met bovenstaande specificaties haalt de 508 PSE een 0-100 tijd van 5,2 seconden. Peugeot limiteert de topsnelheid op 250 km/u. In puur elektrische modus raak je met de 11,5 kWh batterij 42 kilometer ver.

groene lik verf

De 508 PSE zou geen Peugeot Sport-model zijn als ze ook niet wat aan het uiterlijk hadden mogen prutsen. Je ziet een nieuwe donkere grille die boven een hertekende bumper staat. Ook achteraan vind je een nieuwe bumper die er wat stoerder uit ziet. Zijdelings vallen de zijschorten onder de deuren enigszins op. De 508 PSE wordt leverbaar in drie kleuren: Selenium Grey, Pearl White of Perla Nera Black. Peugeot zet de 508 'Sport verder ook op 20 inch wielen, voorzien van Michelin Pilot Sport 4S banden.

Peugeot 508 PSE (2020)

Achter die wielen zitten dan weer remklauwen die het geelgroen gespoten zijn, een kenmerk waarmee Peugeot ook al op de conceptversie speelde. Ook in de bumper en het interieur - de stiksels en het instrumentenpaneel - komt deze opvallende kleur terug.

Peugeot 508 PSE (2020)

Je kan de Peugeot 508 PSE in de eerste helft van 2021 bij je dealer vinden maar vanaf oktober kan je hem al bestellen. Prijzen zijn er voorlopig nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Edison 22:05
afbeelding van Edison

Prachtig! Al vrees ik dat de prijs gaat tegen vallen en we hem niet vaak zullen zien...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws