Elektrische Porsche Taycan zet nieuw wereldrecord neer

Porsche Taycan drift record

De Porsche Taycan heeft het wereldrecord beet van langste ononderbroken drift met een elektrische auto. In totaal ging de elektrische Duitser 42,171 kilometer lang zijwaarts.

Net zoals constructeurs voor de Nürburgring wel een nieuwe subcategorie vinden om een record te claimen, lijken ze dat nu ook te doen voor het record van langste drift. Dat staat nog steeds op naam van BMW, dat begin 2018 zowat 8 uur ononderbroken sideways ging met een M5. Maar, zo dachten ze bij Porsche, dat is geen elektrische auto. Welaan dan: het wereldrecord voor langste drift in een elektrische auto staat nu op naam van de Porsche Taycan.

Porsche Taycan drift record

Op de Duitse Hockenheimring ging de Nederlandse Porsche-piloot Dennis Retera 55 minuten ononderbroken rond een natgemaakte driftcirkel, goed voor 210 rondjes en een totale afstand van 42,171 kilometer. Bij ons beschikt de basis-Taycan over vierwielaandrijving, maar Retera gebruikte de Chinese instapversie van de Taycan, die achterwielaangedreven is. Hoe het 's anderendaags met 's mans evenwichtsorgaan gesteld was, deelde Porsche niet mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws