Nissan scherpt elektrische Leaf aan voor nieuwe jaargang

Nissan Leaf 2020 modeljaar update

Nissan heeft zijn Leaf voorbereid op een nieuwe jaargang. De elektrische auto krijgt vooral veel nieuwe rijhulp en connectiviteit en – revolutie – een stuur dat nu altijd in de diepte verstelbaar is.

Een ingrijpende facelift krijgt de Leaf niet: Japanse merken volgen makkelijker het systeem van de modeljaarupdates. De meest drastische wijzigingen beperken zich tot een nieuwe koetswerkkleur, Ceramic Grey, en een stuur dat nu in alle uitrustingsniveaus in de diepte verstelbaar is.

De andere nieuwigheden hebben vooral betrekking op de rijhulp en connectiviteit. Alle Leafs worden standaard uitgerust met Intelligent Blind Spot Intervention, dat je op je rijvak houdt wanneer er zich iets in je dode hoek bevindt. De Intelligent Rear View Mirror is eveneens nieuw, en projecteert beelden van de achteruitrijcamera op je binnenspiegel.

Op vlak van connectiviteit komt er een wifi-hotspot aan boord, en krijgt de smartphone-app een upgrade. Die laat je de deuren voortaan vanop afstand openen en sluiten, en geeft je een melding wanneer de auto een bepaald gebied verlaat of een bepaalde snelheid overschrijdt. Handig als je kroost je auto leent.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws