Mercedes lanceert 6 nieuwe EV's tegen 2022

Mercedes trekt de registers open en lanceert een heus elektrisch modellenoffensief. Zo komen er tegen 2022 nog zes nieuwe modellen bij die enkel batterijvoeding lusten.

In het aanbod van Mercedes zitten al twee elektrische voertuigen. De EQC en sinds kort ook de EQV tonen de weg naar een elektrische toekomst. In die nabije toekomst volgen nog zes nieuwe modellen die de EQ-naam krijgen. Een kleine oplijsting.

In het begin van 2021 al zal de EQA haar opwachting maken. De kleine crossover van Mercedes is al in productie gegaan in de Duitse Rastatt-fabriek en zal ook in Peking geproduceerd worden. De lancering van het model is voorzien voor 20 januari.

Nog in 2021 zal de EQB zijn productiestart kennen. Niet in Duitsland, wel in Hongarije en China. In Bremen zal dan weer de productie van de EQE van start gaan. Ook deze zal later in China gebouwd worden.

Ook de S-Klasse zal haar elektrische evenknie krijgen in 2021. De EQS wordt in Sindelfingen gebouwd. Het neusje van de zalm mag daar 'Factory 56' gaan bevolken vanaf de eerste helft van het jaar.

Voor 2022 staat de onthulling van twee SUV's met elektriciteit op de planning. De EQS SUV en de EQE SUV worden in het Amerikaanse Tuscaloosa gebouwd. Eerst wordt nog de batterijproductie voor beide modellen opgestart in Duitsland, Polen en China.

Nog voor 2022 is de nieuwe EQE. Die zakenauto volgt in de tweede helft van 2021 en vervolledigt het volledig elektrische portfolio van de fabrieken in Bremen, Duitsland en het Chinese Peking.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws