Ford kiest voor Android Automotive

Ford Google

Het lijkt erop dat de besturingssoftware van Alphabet (Google) stilaan zijn weg naar de auto-industrie vindt. Na Polestar en Volvo kiest in 2023 ook Ford voor Android Automotive.

Allereerst: Android Automotive is niet hetzelfde als Android Auto, al is het wel logisch als je in de war geraakt. Android Auto is software waarmee je het scherm van je smartphone op het infotainmentscherm van je auto kan spiegelen. Android Automotive is daarentegen een volledig geïntegreerd softwareplatform voor de infotainmentsystemen van auto’s. Tot op heden is Android Automotive nog niet erg populair gebleken onder constructeurs: enkel de zusterbedrijven Volvo en Polestar hebben het al in modellen geïntegreerd. Maar vandaag kondigen Ford en Alphabet trots aan dat het besturingssysteem vanaf 2023 in producten van de constructeur met het blauwe ovaaltje zal worden gebruikt.

Privacy

Die keuze lijkt logisch voor Ford: het bespaart zo een hoop ontwikkelingskosten voor zijn infotainmentsystemen terwijl de functies die ze moeten vervullen min of meer dezelfde zijn voor alle auto’s van alle merken. Het is daarom verstandiger om deze taak uit te besteden aan een technologiereus, die toch veel meer knowhow in huis heeft dan autobouwers. Toch zijn er ook struikelblokken, want Amerikaanse techreuzen als Alphabet en Facebook worden de laatste tijd vaak geassocieerd met privacyproblemen. Ford en Google beloven plechtig dat klantengegevens niet zullen worden gedeeld met externe bedrijven – maar ze worden wel intern bewaard. Auto’s met Android Automotive blijven trouwens ook nog steeds compatibel met Apple CarPlay om het scherm van hun iPhone te spiegelen.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 13:02
afbeelding van this

Moet je dan ook een google account hebben?
Ik ben toch niet echt fan van het google eco systeem op vlak van privacy, dat zou toch wel een serieuze domper zijn dat je door bepaalde auto keuzes daar dan toch verplicht moet in stappen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws