Zes nieuwe batterijfabrieken voor Volkswagen

Volkswagen vertelde vandaag aan de verzamelde pers dat ze zich meer met batterijproductie gaan bezig houden, ook in Europa.

Power Day is de naam die Volkswagen aan het event gaf, het event waarop ze de pers vertelde wat de plannen zijn op vlak van elektrische aandrijving.

zes er bij

Er zullen in totaal zes gigafactories zijn waar accu's worden geproduceerd, met een capaciteit van 240 gigaWattuur (GWh). Daarom krijgt de Zweedse fabriek een upgrade naar 40 GWh, en wordt er in het Duitse Salzgitter een tweede fabriek voorzien met diezelfde capaciteit. Volkswagen doet het niet alleen, ze werken voor de accuproductie samen met Northvolt. Voordat we 2030 in onze agenda's schrijven zal Volkswagen nog vier extra accu-fabrieken opzetten, al moeten de locaties daarvan nog vastgelegd worden.

In 2023 begint de fabriek in Zweden aan de productie en in datzelfde jaar zal Volkswagen ook de nieuwe generatie accu's met groter rendement presenteren. Die accu's zouden ook eenvoudiger te produceren zijn, waardoor de kostprijs van de verder onder de 100 euro per kWh moet zakken.

laadpalen planten

Opdat de elektrische voertuigen vlotjes geladen moeten worden, zal Volkswagen ook het aantal laadpunten sterk doen groeien. Dat doen ze door een samenwerking met Ionity, dat ook al overeenkomsten heeft met BMW, Daimler, Ford en Hyundai. Volkswagen wedt niet op één paard en zal ook 200 miljoen investeren in tankstations voor de plaatsing van laadpalen. Dat wordt bij ons een samenwerking met BP, waarvan men wil dat ze zowat 4.000 150 kW-snelladers installeren in onze regio en het Verenigd Koninkrijk. In totaal wil Volkwagen tegen 2025 over 18.000 snelladers kunnen beschikken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws