Tesla Model 3 bijna 1 miljoen keer geproduceerd

Tesla Model 3 production numbers

Dit jaar nog zullen er maar liefst 1 miljoen Tesla's Model 3 zijn geproduceerd sinds de uitrol in 2017. Daarmee wordt de Model 3 de eerste elektrische auto die de kaap van 1 miljoen geproduceerde exemplaren haalt. Hoe je verkoopsucces moet schrijven?

De Tesla Model 3 is onnoemelijk populair. Geloof niet enkel de zakelijke rijder, het Amerikaanse merk heeft ook de cijfers om dit te staven. Want de Model 3 flirt met de grens van 1 miljoen geproduceerde exemplaren. Zo zijn er op dit moment al meer dan 950.000 stuks gebouwd sinds 2017. Geen enkele andere elektrische auto kent zo'n sterke productiecijfers. Om je een idee te geven: na 10 jaar Leafs aan de man te brengen heeft Nissan eind 2020 net de kaap van 500.000 exemplaren gehaald voor de elektrische hatchback.

Model S en X van minder belang

Van bij de lancering van de Model 3 liet Tesla-CEO Elon Musk weten dat op termijn de Model S en Model X niet meer voor de grote verkoopvolumes zouden zorgen. Die uitspraak lijkt nu ook bevestigd. Want tellen we de productiecijfers van de Model S en Model X op, dan spreken we over zo'n 510.000 stuks op het moment van schrijven. Wederom, de Model 3 heeft absoluut gehakt gemaakt van de productiecijfers van zijn twee grotere broeders.

Tesla Model S

De Model 3 is trouwens niet de enige Tesla die een sterke productiegroei kent. Want hoewel de Model Y nog niet beschikbaar is in onze contreien werd hij sinds begin 2020 al 100.000 keer gebouwd voor de internationale markt. De gevestigde automerken hebben alvast een serieuze inhaalslag voor de boeg indien ze willen bijbenen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws