Officieel: BMW X3 & X4 facelift (2021)

BMW X3 facelift 2021

Eentje is geentje, moeten ze bij BMW gedacht hebben. Want niet enkel is er vandaag plaats voor de nagelnieuwe 4 Reeks Gran Coupe, het Duitse merk schuift ook een opgefriste versie van de X3 en X4 naar voren. Voortaan nieuwe looks, aangepaste uitrusting en een vernieuwde gammastructuur op beide SUV's.

De derde generatie van de X3 en de tweede generatie van de X4 gaan al weer een jaartje of vier mee. Waardoor BMW het de tijd rijp acht om een opfriskuur uit te rollen. LCI, heet dat in BMW's vakjargon. Ofte: Life Cycle Impulse. Die LCI zegent beide SUV's met een nieuw front, opgefriste interieur en groenere motoren.

Scherper

Visueel laat de X3 en X4 facelift zich kenmerken door een nieuwe snuit. Die geniet van plattere koplampen, een samengesmolten grille en scherpere koelsleuven. De X4 krijgt daarbij een veel sportiever gezicht aangemeten dan de X3. Waardoor BMW extra wil onderstrepen dat de X4 het sportieve broertje van de X3 is. Marketing, weet je wel.

BMW X3 facelift 2021

Verder blijven de veranderingen binnen de perken. De achterlichten krijgen een nieuw lichtdesign en voortaan zijn er 11 lakkleuren te rapen op beide rakkers. Het merendeel van die kleuren bevinden zich in het grijze spectrum, al vallen er ook rode en blauwe kleuren te rapen.

Interieurboost

Zo subtiel de wijzigingen aan de buitenkant, zo sterk de vernieuwing in het interieur. Niet gek, want de X3 en X4 hanteerde nog de designlijn van de vorige generatie 3 Reeks in het interieur. Voortaan mag het interieurdesign van de nieuwe 3 Reeks plaats nemen in beide SUV's. We hebben het dan specifiek over een standaard 10.25-duim groot scherm pal voor je neus en een maximaal 12.3-duim groot infotainmentscherm. Die draaien op BMW's laatste besturingssyteem én geven daardoor toegang tot de nieuwste connectiviteitsopties van het merk, moest dat je ding zijn.

BMW X3 facelift 2021

Eveneens interessant is de toevoeging van BMW's Driver Assistant Professional, een actieve cruisecontrole met onder andere verbeterde stuur- en rijstrookassistent. Ook nieuw is het Drive Recorder-systeem dat video's rond de wagen opneemt. Moest je ooit willen weten wie die kras op de flank heeft gezet.

diesel, benzine, PHEV, EV

Onder de kap kondigt BMW vooral de komst van milde hybrides aan. Dit is het geval voor alle benzinemotoren. Denk dan aan de 20i (184 pk), 30i (245 pk) en M40i (360 pk). Die laatste variant maakt gebruik van een zes-in-lijn, de andere benzineversies gebruiken een 2-liter viercilinder. Op dieselvlak is er dan weer een 18d met 150 pk (meteen ook de énige achterwielaandrijver), 20d (190pk), 30d (286 pk) en M40d (340 pk).

BMW X3 facelift 2021

Is het je vooral om fleetredenen te doen? Dan heeft BMW uiteraard de volledig elektrische iX3 én de reguliere X3 met plug-inaandrijving. Die xDrive30e heeft 292 pk en komt vreemd genoeg niet naar de X4. De M-varianten van de X3 en X4 werden uiteraard ook bijgepunt. Al wijden we daar een apart artikel aan. Deze zomer verschijnt de opgefriste X3 en X4 al in Europa.

BMW X3 facelift 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws