Tekort aan computerchips legt Belgische autoproductie stil

Volvo Gent chiptekort

Vervelend nieuws van bij Volvo Gent en Audi Vorst, want beide fabrieken zien zich genoodzaakt de productie stil te leggen wegens een computerchiptekort. Bij Volvo gaat het zelfs over de gehele volgende week.

Het wereldwijde chiptekort teistert de auto-industrie en heeft nu ook de fabrieken van Audi en Volvo in België bereikt. Slecht nieuws voor klanten die ongeduldig zitten te wachten op hun nieuwe e-tron of XC40 Electric.

Wereldwijd tekort

Het chiptekort is geen nieuw probleem voor de Belgische fabrieken. Want al sinds 26 maart heeft Volvo Gent zich genoodzaakt gezien om shifts van 8 uur lang stil te leggen om het tekort op te vangen. De voorbije drie maanden was dat al zo'n 25 keer het geval. Nu is het tekort echter niet meer op te vangen. Waardoor Volvo Gent zich genoodzaakt ziet om vanaf maandag 21 juni 2021 een weekje dicht te blijven. De 6.500 werknemers zijn daardoor economisch werkloos.

Volvo Gent chiptekort

Bij Audi Vorst is het probleem eveneens terug aanwezig maar nu iets minder prangend. Om het tekort op te vangen heeft het Duitse merk besloten vandaag, morgen en in het weekend de band stil te leggen. In februari moest Audi Vorst ook al eens een week lang de productie stil leggen. Momenteel rolt er in Audi Vorst de elektrische e-tron en e-tron Sportback van de band. Volvo Gent is verantwoordelijk voor de XC40 en zijn plug-in en EV derivaat en de V60.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dominique 14:33
afbeelding van Dominique

Bij Porsche ook trouwens. Ik heb de nieuwe Panamera 4 e-hybrid besteld, en staat ook stil wegens een tekort aan chips.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws