Volledig uitverkocht: Alfa Romeo Giulia GTA

Alfa Romeo Giulia GTA 2021

Alfa Romeo laat weten dat alle 500 exemplaren van de extreme Giulia GTA de deur uit zijn. De ‘gewone’ Giulia Q is wel nog steeds verkrijgbaar.

Begin 2020 deed Alfa Romeo iets wat alleen Italianen kunnen: in plaats van een langverwachte hybride aan te kondigen om de verkoopcijfers weer aan te zwengelen, kwam Alfa op de proppen met de Giulia GTA en GTAm. Twee extreme versies van de Giulia Quadrifoglio met ook meer vermogen: de 2.9 V6 produceert 540 pk in plaats van 510 pk.

Maar de strategie heeft geloond: Alfa Romeo laat nu weten dat alle 500 exemplaren van die GTA en GTAm verkocht zijn. De Italianen vonden zelfs afnemers tot in China, Japan en Australië. Niet slecht, als je weet dat Alfa 143.000 euro vroeg voor de GTA en 147.000 euro voor de spartaansere GTAm. Exclusief btw.

Wel nog Quadrifoglio

Wie nog steeds een pk-zwangere Alfa Romeo Giulia wil hoeft niet te vrezen: de Giulia Quadrifoglio blijft wel nog steeds gewoon in het gamma. Die is gelukkig een flink pak minder duur: de Italianen kleven daar vandaag een prijskaartje op van 86.300 euro. Inclusief btw.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:32
afbeelding van Techno Patat

Aaah de Q, eender welke versie van de Q staat eigenlijk echt hoog op mijn ‘te rijden’ lijstje! Die GTA’s natuurlijk nog meer, maar zelfs over de ‘gewone’ Q hoor je toch spectaculaire rijders auto verhalen…

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws