CEO bevestigt: Lancia komt vanaf 2024 terug naar onze straten

Lancia Ypsilon 2021

De CEO van Lancia heeft gezegd dat het Italiaanse luxemerk vanaf 2024 terug buiten Italiaanse bodem treedt. Voorlopig verkoopt Lancia nog slechts één model in eigen land maar binnen nu en een dikke zes jaar mogen we drie nieuwe, internationale Lancii verwachten.

Dat Lancia binnenkort zou terugkeren wisten we al langer, maar nu hebben we eindelijk een datum om naar uit te kijken. In een interview met Automotive News heeft de CEO van Lancia, Luca Napolitano, namelijk gelost dat het merk vanaf 2024 terug auto’s zal verkopen buiten Italië. Daar bleef Lancia in de voorbije jaren nog bestaan als een schaduw van zichzelf, met enkel de kleine Yplison in zijn showrooms.

Lancia gaat elektrisch

Het is die stadswagen die als eerste een opvolger krijgt na een carrière van ondertussen al 10 jaar. De nieuwe Ypsilon wordt Lancia’s eerste zuiver elektrische auto, al zal er aanvankelijk ook een versie met een mild hybrid-aandrijflijn verkrijgbaar zijn. Die wordt trouwens de laatste in zijn soort, want vanaf 2026 wil het Italiaanse merk uitsluitend nog volledig elektrische auto’s verkopen.

En er is nog meer goed nieuws, want de eerste markten waar de nieuwe Ypsilon band op bodem zal zetten zijn Italië, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en ons eigenste Belgenland. Na de Ypsilon krijgen we in 2026 het nieuwe vlaggenschip van Lancia te zien dat vermoedelijk de naam Aurelia zal dragen en zuiver elektrisch zal zijn. Rond 2028 volgt er een compacte hatchback die de Delta-naam nieuw — en elektrisch — leven zou inblazen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws