Lexus LC wordt scherper en meer personaliseerbaar

Lexus LC500 Bespoke Build

De bloedmooie Lexus LC gaat alweer mee sinds 2017. Tijd voor een facelift dus, en die beperkt zich niet alleen tot het zichtbare. De LC krijgt een verbeterde ophanging, een gloednieuw aanbod aan personalisatiemogelijkheden en — voor de liefhebbers — een flinke achtervleugel.

Lexus speelt altijd al wat het buitenbeentje met de LC. En dan hebben we het niet alleen over het unieke design of zijn aandrijflijnen maar ook over de frequentie waarmee de auto wordt bijgewerkt of aangepast. Zo werd de auto al gelanceerd in 2017 maar kregen we plots vorig jaar een elegante cabrioversie te zien. Nu krijgt het model wel helemaal op tijd een facelift maar die verandert eigenlijk maar weinig aan de basislook van de LC. Onderhuids wordt er dan weer wel doorontwikkeld, en daarnaast krijgt de LC een eindeloos gamma aan personalisatie-opties én optioneel een opvallende spoiler uit koolstofvezel.

Luchtvaartvleugel

Om dan maar met het gekste te beginnen: die vleugel ontwikkelde Lexus samen met racepiloot Yoshihide Muyora. Het gaat hier dus om meer dan uiterlijk vertoon: de ingenieurs haalden hun inspiratie bij de luchtvaart om een zo aerodynamisch efficiënt mogelijke spoiler te tekenen. Volgens Lexus zorgt de vleugel ervoor dat de LC nog wendbaarder wordt dan voorheen, samen met een aantal aanpassingen aan het onderstel. Motorisch blijft alles bij het oude: de LC blijft verkrijgbaar met een krachtige hybride-aandrijflijn of een 5.0-liter grote V8.

Lexus LC500 Black Pack

Samen met de facelift van de LC lanceert Lexus ook zijn nieuwe Bespoke Build-programma. Daardoor kunnen klanten hun nieuwe bolide tot in de details personaliseren; van nieuwe velgdesigns tot unieke interieurbekledingen of koetswerkkleuren. Zo is er bijvoorbeeld voor het eerst een pakket verkrijgbaar op de LC dat de chrome-accenten — en dat zijn er best veel — zwart maakt. Dus toch één aspect waarin Lexus met zijn LC de concurrentie lijkt te volgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws