MG5 Electric: dit kost de elektrische break

MG5 Electric 2022

Op zoek naar een zuiver elektrische break? Dan kan je voorlopig maar op één adres terecht: bij de MG-dealer. Zij brengen binnen een paar maanden hun MG5 naar onze markt, en geven in aanloop al even inkijk in de verkrijgbare aandrijflijnen en hun prijzen.

Het elektrische aanbod groeit letterlijk en figuurlijk alle richtingen uit. Tegenwoordig biedt nagenoeg elke constructeur wel een model op stroom aan, en dan nog het liefst in verschillende vormen, maten en — vooral — hoogtes. Terwijl ze het onderling uitvechten in het SUV- en crossoversegment bleef de klassieke break echter al die tijd onaangeroerd, tot MG zich er als enige mee ging moeien. Het resultaat is deze MG5 Electric, en daarvan kunnen we nu al even in de prijzen kijken.

Helder geprijsd

De elektrische break komt er in twee smaken, en die luisteren net als bij zijn ZS-broer naar de namen ‘Standard Range’ en ‘Long Range’. Ook op motorisch vlak zijn er gelijkenissen met de bekende crossover, want in standaardvorm krijgt de MG5 een elektromotor op de vooras met 177 pk en de lange afstandsversie houdt het op 156 pk om de accu te sparen. Die is bij de Long Range trouwens 61,1 kWh groot, goed voor een WLTP-actieradius van tot 400 kilometer. Bij de Standard Range schuilt er 50,3 kWh onder de vloer, waarmee de auto zo’n 320 kilometer moet halen. Snelladen doen beide versies tot 87 kW, waarmee je na 40 minuten weer voor 80 procent volgeladen bent.

MG5 Electric 2022

De prijslijst blijft MG-gewijs lekker simpel. Zo kan je naast de batterijgrootte ook kiezen of je een meer eenvoudige of net een meer luxueuze break wil, maar daar blijft het dan ook bij. De goedkoopste MG5 Electric, dus een Standard Range in Comfort-jasje, kost je dan 33.985 euro en biedt voor die prijs meteen zaken als LED-verlichting, adaptieve cruise control en een infotainmentsysteem met smartphoneconnecitviteit. Voor dezelfde aandrijflijn in Luxury-trim betaal je 35.485 euro, en die voegt daar onder andere kunstlederen bekleding, 17-inchvelgen en een 360°-camera aan toe. Bij de Long Range-versie betaal je voor de Comfort- en Luxury-niveaus respectievelijk 36.985 en 38.485 euro. Je vindt de MG5 Electric vanaf maart bij de dealer en vanaf april op je oprit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws