Officieel: Volvo XC40 Recharge Facelift + C40 Recharge Single Motor (2022)

Volvo XC40 Recharge Facelift 2022

Volvo frist haar elektrische XC40 en C40 op voor modeljaar 2022. Daarbij krijgt de XC40 Recharge een nieuw gezicht en de C40 Recharge een nieuwe motoruitvoering die de instapprijs van de SUV Coupe met 10.000 euro doet dalen. Een gevalletje win-win dus.

Met de XC40 en C40 heeft Volvo twee elektrische SUV's in haar gamma staan. Al kan je als kwatong beweren dat de C40 niets meer is dan een coupévariant van de XC40. Hoe dan ook, beide auto's hebben een interessante update gekregen aan de start van 2022. Wat er juist nieuw is?

XC40: Strakkere blik

Toen Volvo vorig jaar de C40 lanceerde als coupebroertje van de XC40 viel meteen de strakkere snuit op. Het is dan ook geen complete verrassing dat het Zweedse merk nu ook haar XC40 Recharge zegent met die aangepaste snuit. Specifiek gaat het over een nieuwe voorbumper en een frameloze grill. Daarenboven krijgt de elektrische SUV ook vernieuwde koplampen met "geavanceerde pixel-ledtechnologie". Concreet zullen ze vanaf de facelift efficiënter de weg verlichten zonder andere bestuurders te verblinden.

Volvo XC40 Recharge Facelift 2022

Samen met de nieuwe snoet tekenen ook nieuwe lakkleuren en velgdesigns present. Binnenin kan je voortaan dan weer opteren voor een "premium" ledervrije bekleding. Onder de kap vallen er geen nieuwigheden te rapen. Waardoor je de XC40 Recharge nog steeds kan bestellen als Single Motor of Dual Motor.

C40: Single Motor hakt in de prijs

Hoewel de C40 nog maar eind vorig jaar in productie ging in Gent maakt Volvo nu al gewag van een update. Die is vooral van technische aard. Zo viel de C40 Recharge initieel enkel te bestellen als Dual Motor. Daar komt nu ook een Single Motor-uitvoering bij. De relevantie daarvan? Voortaan bedraagt de basisprijs 47.800 euro. Daardoor wordt de C40 in één klap 9.345 euro goedkoper. Let wel, dit valt ook deels te verklaren omdat de Dual Motor pas in een hogere uitvoering haar intrede doet (met dus ook een rijkelijkere uitrusting.

Volvo XC40 Recharge Facelift 2022

De C40 Recharge met enkele motor heeft een 69 kWh-batterij en een geschat bereik van ongeveer 434 km met één enkele oplaadbeurt in de WLTP-rijcyclus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws