Zwitsers zakmes: Chevrolet Corvette Swiss Edition

Chevrolet Corvette Swiss Edition

Chevrolet lanceert een riant uitgeruste variant van haar Corvette voor de Zwitserse markt. Die Corvette "Swiss Edition" moet de Zwitsers overtuigen om 125.000 euro neer te leggen voor een brok Amerikaanse kracht. Een zakmes maakt - spijtig genoeg - geen onderdeel uit van deze editie.

Chevrolet mag dan al wel even uit België zijn verdwenen, in andere Europese landen is het Amerikaanse merk nog wel present. Landen zoals Zwitserland bijvoorbeeld. Daar lanceert Chevrolet nu een specifieke uitvoering van haar Corvette, de Corvette Swiss Edition.

6.2-liter V8

Wie dacht dat Chevrolet een volledig unieke Corvette presenteert is er natuurlijk aan voor de moeite. Want in realiteit is die Corvette Swiss Edition vooral een rijkelijk uitgerust topuitvoering van de Amerikaanse sportwagen met alle toeters en bellen aangevinkt. Klanten krijgen de keuze uit de coupe- of cabrioversie en een zestal kleurtjes. Alle Swiss Edition-versies krijgen de Magnetic Ride Control-ophanging, een neuslift, het Z51 Performance Pack, GT2-sportzetels en 5-spaaks velgen.

Chevrolet Corvette Swiss Edition

Achterin tekenen geen veranderingen present. Waardoor ook de Swiss Edition beroep doet op een 6.2-liter V8 met 482 pk en een 8-traps automaat. Een sprint naar de honderd neemt daarmee amper 3.5 seconden in beslag. Het bijhorende geluid is zonder twijfel meesterlijk. Kostplaatje van deze "unieke editie"? Minimaal 125.000 euro. Klinkt als een som geld... maar tegenwoordig heb je voor die som in Zwitserland geen kale Porsche 911 meer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Thomas22 12:57
afbeelding van Thomas22

De tijd dat Amerikaanse supercars absurd, bombastisch en onelegant waren zijn nu toch wel definitief voorbij.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws