Toyota RAV4 vindt met update weg naar digitalisatie (2022)

Toyota RAV4 2023 update info belgie

Na drie jaar op de markt zegent Toyota haar RAV4 met een subtiele update. Die laat de potige SUV vooral de weg naar digitalisatie vinden dankzij een nieuw infotainmentsysteem en pocht met opgewaardeerde veiligheidssystemen.

Noem het geen facelift, deze update. Want visuele nieuwigheden zal je aan de buitenkant niet meteen terugvinden bij de "RAV4 2023". Toch als je even de enige nieuwe lakkleur buiten beschouwing laat, Platinum wit met desgewenst een contrasterend zwart dak. Wat er dan wel nieuw is?

Schermpraal

Kijk je de voorbije jaren naar nieuwe auto's, dan valt er meteen één ding op: de schermen in de interieurs blijven groeien. De Toyota RAV4 springt nu mee op die trein met de introductie van een nieuw 10.5-duims infotainmentsysteem dat meteen ook opgewaardeerde software herbergt. De chauffeur krijgt daarenboven pal voor zijn neus een 12.3-duim scherm vanaf het Dynamic uitrustingsniveau. De nieuwe software laat voortaan ook toe om te praten tegen je RAV4. Met het commando "Hey Toyota" kan je bepaalde opdrachten geven aan het systeem.

Toyota RAV4 2023 update info belgie

Op veiligheidsvlak breidt Toyota haar al omvattende Safety Sense uit voor de RAV4. Daardoor heeft de RAV4 vanaf dit najaar kruispuntondersteuning waardoor de RAV4 mee een oogje in het zeil houdt wanneer je een kruispunt over steekt. Dreigt er gevaar (auto, fiets of voetganger) dan zal de RAV4 een auditief signaal geven of zelf in de remmen gaan. Emergency Steering Assist is ook nieuw en helpt de bestuurder om een voetganger op de weg te ontwijken, terwijl de auto onder controle en binnen zijn rijstrook blijft. Op de RAV4 Plug-in kan het systeem ook fietsen en geparkeerde voertuigen herkennen en erop reageren.

Gekend aanbod

De vijfde generatie van de RAV4 blijft ook na de update beschikbaar met een 218 pk sterke 2.5-liter viercilinder (222 pk voor de AWD-variant) of een plug-inhybride-uitvoering met 306 pk. De productie van de Toyota RAV4 2023 start in het derde kwartaal van 2022.

Toyota RAV4 2023 update info belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws