Tesla Model Y fors goedkoper: Vanaf €49.990 (2022)

Tesla Model Y Single Motor RWD Belgie info prijs

Tesla introduceert een nieuwe instapversie van haar Model Y. Die sloopt dan wel de elektromotor op de vooras en verkleint het accupakket tot 57.5 kWh maar pronkt wel nog steeds met een range van 450 km (WLTP) en een instapprijs van 49.990 euro. Zien we daar gespitste oren, leasingrijder?

Hoewel je op de wereldmarkt al langer een achterwielaangedreven Model Y kan krijgen, bleef het in België vooralsnog tot 2 vierwielaangedreven versies (Long Range en Performance). Nu vindt Tesla het echter de tijd rijp voor die nieuwe Model Y RWD instapversie. En dat heeft een positief effect op het prijskaartje.

Onder de Model 3

Tesla zet de Model Y RWD namelijk in de catalogus vanaf 49.990 euro. Opmerkelijk, want daarmee is de crossover 3.000 euro goedkoper dan de gelijk aangedreven Tesla Model 3. Nog wat straffer; hoe de kaarten nu geschud zijn, is de Model Y RWD sneller leverbaar dan de Model 3 RWD. Of dat iets te maken heeft met de extra productie in Shanghai (China)? Potentieel wel.

Tesla Model Y Single Motor RWD Belgie info prijs

Nu goed, wat krijg je als je voor de "instap" Model Y gaat? Natuurlijk geen half doetje. Zo krijg je nog steeds de beschikking over 300 pk en 410 Nm koppel en sprint deze elektroknaap in 6.9 seconden naar de honderd. Meer dan capabel genoeg dus voor je dagelijkse verplaatsing doorheen de file. De accu krimpt evenwel van 74 kWh naar 57.5 kWh maar Tesla belooft evenwel een theoretische range van 455 kilometer. Of anders gezegd; een normverbruik van 12.6 kWh. Opladen kan de Tesla Model Y RWD dan weer aan maximaal 170 kW DC. Meer dan capabel genoeg.

Standaard uitrusting omvat zaken zoals Autopilot, verwarmde stoelen (voor en achter), audiosysteem met 13 luidsprekers en Tesla's nieuwste softwaresnufjes. De koffer is in combinatie met de frunk maximaal 2.158 liter groot. Meer dan genoeg voor al je verplaatsingsnoden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws