Hyundai deelt wat meer info over nieuwe Kona

Hyundai Kona 2023

Na in december het uiterlijk te hebben onthuld, licht Hyundai nu de sluier op van het interieur van de volledig nieuwe Kona. Dat wordt een stuk ruimer dankzij de toegenomen lengte en wielbasis van de compacte SUV.

In december toonde Hyundai de eerste afbeeldingen van de gloednieuwe Kona, de opvolger van de razend populaire compacte SUV die je zowel op benzine, als hybride of als EV kon krijgen. De nieuwe generatie wordt dit jaar gelanceerd en gaat verder op hetzelfde elan van pluraliteit qua aandrijflijnen, maar combineert het met een stuk meer praktisch gemak dankzij toegenomen buitenafmetingen. De Kona groeit namelijk 15 cm in de lengte tot 4,35 meter, met een 6 cm langere wielbasis.

Meer binnenruimte

En die extra lengte geeft je fors meer binnenruimte aan boord van de tweede generatie Kona: 77 mm meer beenruimte op de achterbank - ook dankzij dunnere voorstoelen - en 11 mm extra hoofdruimte. Daarnaast is er ook meer ruimte in de breedte dankzij het 2,5 cm dikkere koetswerk. Qua kofferruimte spreekt Hyundai over 723 liter, maar dat is volgens de SAE-norm, waarbij elke opbergruimte wordt meegeteld. Vooraan zou je ook moeten kunnen genieten van een 'relax-comfortzetel' die je vermoedelijk kan platleggen om uit te rusten, bijvoorbeeld tijdens een laadpauze.

Ook op technologisch vlak maakt de Hyundai Kona een grote stap vooruit. De traditionele tellers van het vorige model worden vervangen door twee 12,3-duims displays die in één behuizing zitten verwerkt, zoals steeds vaker de norm wordt vandaag de dag. De digitale systemen kunnen over-the-air worden geüpdatet met nieuwe functies, terwijl er legio instelmogelijkheden zijn zoals de snelheid van de elektrische kofferklep. De nieuwe Kona ondersteunt ook digitale sleutels via smartphones of smartwatches. Tenslotte zullen er ook talloze veiligheidssystemen beschikbaar zijn voor semi-autonoom rijden en een geavanceerde parkeerhulp. Meer info, onder meer over de aandrijflijnen, komt in maart.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws