Pagani brengt beste Huayra heel even terug… maar dan nog beter (2023)

Pagani Imola Roadster 2023

Pagani heeft een nieuwe hypercar — de Utopia — maar dat betekent niet dat ze de oude vergeten zijn. Zo onthullen ze nu nog eens een beperkte reeks van de Huayra, maar dat is niet zomaar een Huayra. Het gaat namelijk om de oppermachtige ‘Imola’-variant… Maar dan voor het eerst als Roadster.

Als Pagani een nieuw modelletje onthult, dan is het ze menens. Neem nu bijvoorbeeld hun eerste auto, de Zonda: die zag het levenslicht in 1999 en bleef dan gewoon 20 jaar lang bestelbaar, tot 2019. Hetzelfde geldt in zekere zin voor de in 2011 gelanceerde Huayra, al kreeg die vorig jaar wel al een opvolger in de vorm van de Utopia… Maar dat betekent niet dat Pagani er al mee klaar is.

Minder dak, meer vermogen

De Italianen hebben gewoon nog een nieuwe versie van de Huayra onthuld, al draagt die wel een iets andere naam. Dit is namelijk de Imola Roadster, die dezelfde uiterlijke kenmerken krijgt als de Pagani Imola van een drietal jaar terug. Die verscheen destijds ten tonele als de sportiefste Huayra waarmee je nog op de openbare weg gezien mocht worden, en ook deze Imola roadster windt er geen doekjes om. Reken dus op een scala aan spoilers, splitters, skirts en diffusers die allemaal samen tot 600 kilogram neerwaartse druk genereren… Niet slecht voor een hypercar van amper 1.260 kilogram licht.

Pagani Imola Roadster 2023

Daarmee is de Imola Roadster wel 13 kilootjes zwaarder dan de reguliere Imola was, en de reden daarvoor vind je in zijn naam. Zo is dit nieuwe exemplaar een cabrio, waardoor Pagani het één en ander moest verstevigen onderhuids. Toch moet de Roadster naar eigen zeggen minstens zo goed sturen als de coupé, en het extra gewicht wordt ook meteen gecompenseerd door de 6.0-liter V12 van Mercedes-AMG verder op te drijven. Die produceert nu 850 pk en 1.100 Nm koppel, 23 pk meer dan de reguliere Imola. Het resultaat: een topsnelheid van 350 km/u… in openlucht!

Dat is echter een ervaring die voorbehouden blijft aan de lucky few, want Pagani gaat deze Imola Roadster bouwen in een oplage van slechts acht stuks. Daarmee is hij wel iets minder zeldzaam dan de Imola coupé van een paar jaar terug, want daarvan werden slechts 5 exemplaren geproduceerd. De prijs? Die mogen we niet weten…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws