Krachtigere Polestar 2 knalt heuvelklim Goodwood op

Polestar 2 experimental Goodwood Festival of Speed 2021

Op het Festival of Speed in het Britse Goodwood pakte Polestar afgelopen weekend uit met een krachtigere versie van zijn 2. Naar eigen zeggen “een experimentele versie”, al zeg je in de autowereld natuurlijk beter nooit ‘nooit’.

Vorige zomer debuteerde de Polestar 2 bij ons in een versie met twee elektromotoren, goed voor in totaal 408 pk. Intussen hebben de elektrische Zweden het gamma naar onderen uitgebreid met enkele “Single Motor”-varianten. De debuutversie is dus tot topversie gebombardeerd, en voorlopig is Polestar niet van plan om daar nog een krachtigere versie bovenop te doen.

Polestar 2 experimental Goodwood Festival of Speed 2021

Tenminste: er zijn nog geen productieplannen voor, maar bij wijze van experiment heeft Polestar wel al zo’n krachtigere versie van de 2 uitgewerkt, en wel voor het Goodwood Festival of Speed. Het vertrekpunt is de Dual Motor Long Range, dus met batterij van 78 kWh en twee elektromotoren van in totaal 408 pk. Die elektromotoren werden krachtiger, en produceren in deze experimentele versie 476 pk (350 kW). De rijhoogte zakte met 30 millimeter, de spoorbreedte nam vooraan en achteraan met 10 millimeter toe.

Polestar 2 experimental Goodwood Festival of Speed 2021

Van de Polestar 1 kreeg deze 2 de 21-duimsvelgen, de Akebono-voorremmen en de Pirelli P Zero Rosso-banden. Polestar monteerde eveneens stuggere veren en opgewaardeerde Öhlins-dempers, en op maat gemaakte veerpootbruggen om de stijfheid verder te verhogen. Herkennen doe je deze voorlopig unieke Polestar 2 niet alleen aan zijn lagere rijhoogte en aangepaste velgen, maar ook aan zijn bredere wielkasten, aangepast bumperwerk, dito radiatorrooster, racestreep en zwarte spiegelkappen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws