Nieuwe Morgan 3 Wheeler krijgt moderne aandrijflijn(en) (2021)

Morgan 3 Wheeler 2021 tests

Morgan heeft bevestigd dat er een nieuwe 3 Wheeler zal komen. De immer eigenwijze Britten geven hun driewielertje een gloednieuw ontwerp, een atmosferische driecilindermotor en met een beetje geluk ook een elektrische variant.

Een klein jaar geleden zwaaide Morgan zijn iconische 3 Wheeler uit met een beperkte oplage aan extra nostalgische exemplaren onder de noemer P101. De schuldige voor dat afscheid waren steeds strenger wordende milieunormen, die de driewieler met V2-motortje steeds dichter naar de afgrond duwden. Niet getreurd, want Morgan brengt de 3 Wheeler binnenkort terug in een gemoderniseerde versie!

Heilige drievuldigheid

Die behoudt gelukkig de kenmerkende lay-out met drie wielen maar moet het voortaan wel stellen zonder het voorop gemonteerde V2-motorfietsblokje. In de plaats daarvan krijgt de nieuwe driewieler een driecilindermotor in het vooronder—het is maar zo toepasselijk. Die krachtbron zal naar aloude traditie traditie atmosferisch zijn en komt uit de rekken van Ford. Ook dat is volgens Morgan geen schande, want ze lepelen naar eigen zeggen al Ford-blokken in hun drie- en vierwielers sinds het jaar ’33.

Morgan 3 Wheeler 2021 tests 2

Morgan geeft letterlijk mee dat de nieuwe 3 Wheeler met die verbrandingsmotor beschikbaar zal zijn “bij zijn lancering” maar verduidelijkt niet wat er nadien nog zal gebeuren. Daar leiden we dus vrij uit af dat het anders zo traditionele merk wel eens een elektrische aandrijflijn in zijn 3 Wheeler zou kunnen aanbieden. Of is dat wishful thinking, Morgan?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws