Gecamoufleerde BMW i7 verkent nu ook warme contreien

BMW i7 Teaser warmtetests

BMW heeft alweer wat teaserafbeeldingen de wereld in gestuurd van zijn i7, de elektrische variant van zijn aankomende 7 Reeks. Daarbij geven ze iets meer tips over de aandrijflijn prijs — al blijven we voorlopig nog toegewezen op giswerk.

BMW heeft alweer een paar vakantiekiekjes vrijgegeven van de i7, het model dat naar eigen zeggen “de enige volledig elektrische luxesedan ter wereld” moet worden. Wij zouden toch zweren dat Mercedes-Benz even geleden al met een grote elektrische sedan genaamd EQS op de proppen kwam, maar we kunnen verkeerd zijn. We zagen de i7 eerder al aan het werk in de sneeuw en nu lijkt de auto te genieten van een streepje zon.

Vijfde generatie eDrive

Ondanks de warmte zit de BMW i7 jammer genoeg nog even strak in het camouflagepak als voorheen. We leren dus maar weinig bij als het op zijn vormgeving aankomt, maar BMW geeft wel een paar details vrij over zijn aandrijflijn. Zo spreekt men in Beieren van een vierwielaangedreven testmodel met de vijfde generatie van BMW’s eDrive-systeem in het vooronder. Dat systeem drijft bijvoorbeeld ook de nieuwe iX aan, en die krijgt drie vermogensversies: een xDrive40 met 326 pk, een xDrive50 met 385 pk en een M60-topversie met 619 pk. De sterkere iX’en krijgen bovendien een flink accupakket van 105,2 kWh mee, en dat lijkt ons ook wel eens tussen de lange wielbasis van de i7 te kunnen passen.

BMW i7 Teaser warmtetests achterkant

BMW trekt het doek van zijn i7 in de loop van volgend jaar, samen met de andere varianten van de 7 Reeks trouwens. De luxe-EV wordt namelijk geen toegewijd elektrisch model zoals de iX dat wel is, maar eerder een elektrische versie van een bestaand model à la i4. Wanneer we eindelijk het uiterlijk van de i7 te zien krijgen zullen we dus ook grotendeels weten hoe de nieuwe 7 Reeks eruit komt te zien, en vice versa.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws