SsangYong Torres: elektrische avonturier op komst

SsangYong Torres info teaser

SsangYong heeft vandaag de eerste info gegeven over een nagelnieuwe SUV die zich tussen Korando en Rexton zal parkeren. Die Torres spitst zich toe op avonturiers en zal in Europa als volledig elektrisch model op de markt komen. Een (elektrische) Defender voor het werkvolk, deze Torres?

Kans is klein dat je alle modellen van het Zuid-Koreaanse SsangYong kan opsommen. Kans is nog kleiner dat je weet dat SsangYong eigenlijk dé SUV-specialist van Zuid-Korea is. Zonde, want SsangYong heeft tegenwoordig producten die de balans tussen budget en comfort goed weten te vinden. Het merk wil nu werk maken van haar imago door een nieuwe designtaal. Die "Powered by Toughness" zal debuteren op de Torres, een nieuwe potige SUV.

Offroader in de basis

Met de Torres wil SsangYong het gat opvullen tussen Korando (denk Hyundai Tucson) en Rexton (denk Hyundai Santa Fe). Al is het vooral duidelijker dat SsangYong met de Torres de kaart van haar stoere nieuwe designtaal trekt. Op de eerste plaagplaatjes zie je een SUV die zich vooral wil profileren als potente offroader. Met hoekige proporties en een no-nonsense aanpak. Kwatongen zouden kunnen beweren dat SsangYong daarvoor bij merken zoals pakweg Jeep ging kijken. Al is dat geen slechte concurrent om bij over de haag te kijken natuurlijk.

SsangYong Torres info teaser

Daarenboven zegt SsangYong dat het deze Torres ontwikkelde met gebruiksgemak voor outdoor-activiteiten zoals kamperen en verkenningstochten. Denk dan aan 4X4 en de nodige accessoires. Waardoor het wel duidelijk is dat het merk vooral op internationale markt klanten wil overtuigen. Toch is er volgens het merk ook plaats voor deze stoere offroader in België, met dank een 100% elektrische variant die speciaal voor Europa wordt ontwikkeld. Terwijl de Torres met verbrandingsmotoren vanaf juni dit jaar van de band rolt, is het op de elektrische versie (projectnaam U100) nog wachten tot eind 2023.

SsangYong Torres info teaser

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws