Skoda bouwt Scala Spider

Skoda Scala Spider

De voorbije zes jaar liet Skoda stagiairs de meest uiteenlopende conceptwagens bouwen. Dit jaar mogen 20 studenten werken aan misschien wel het knapste project tot nog toe: een Scala Spider. De eerste schetsen tonen alvast een stoer karretje. Want de wereld heeft nu eenmaal baat bij minder SUV's en meer cabrio's!

Het cabriosegment is de laatste jaren helemaal in elkaar gestuikt. Want klanten, die gaan voluit voor een crossover of SUV. Waardoor het voor een automerk zoals Skoda helemaal geen prioriteit is om met een cabrio op de proppen te komen. Gelukkig zijn er dan nog conceptauto's die niet hoeven te voldoen aan boekhoudkundige verwachtingen. Tijd dus voor de Scala Spider!

Hopelijk nog dit jaar

Die Scala Spider zal gebouw worden door maar liefst 20 stagiairs die momenteel actief zijn bij Skoda. Die krijgen dan begeleiding van werknemers van het bedrijf. Van designers tot metaalbewerkers. Momenteel hebben ze de schetsen al klaar liggen, al wordt het werk dankzij het Corona-virus hoogstwaarschijnlijk tijdelijk gestaakt.

Skoda Scala Spider

Hoe dan ook, stiekem kijken wij erg uit naar deze Scala Spider. Simpelweg omdat hij er op de schetsen al lekker bruut uit ziet. Benieuwd naar het eindresultaat. En klaart de donkere Corona-wolk boven onze aardbol op, je weet ons te vinden voor een testritje in de zon, Skoda.

Skoda Scala Spider
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws