Smart #1 EV aangepakt door Brabus (2022)

smart 1 Brabus info

Smart en Brabus hebben samen een lange historie en het nieuwe co-ouderschap van Geely over smart lijkt daar geen verandering in te brengen. Jawel, ook van de nagelnieuwe smart #1 zal Brabus haar eigen sausje draperen. Met unieke looks en - volgens de geruchten - een 400 pk sterke variant. Een (elektrische) smart met 400 pk... in welke wereld zijn we wakker geworden?

Moest je de memo gemist hebben, smart is tegenwoordig voor een deel in handen van Geely, het moederbedrijf van onder andere Polestar, Volvo en Lotus. In tegenstelling tot die andere co-ouder (Mercedes), ziet Geely wel een fraaie toekomst van smart. Al moet het dan wel anders. Geen kleine stadswagens meer, wel een line-up die focust op een elektrische aandrijflijn. Ongeacht de dimensies van het voertuig. De smart #1 is daar het eerste product van, een EV met de pootafdruk van de Mercedes EQA. Een elektrische crossover die alvast onder handen is genomen door Brabus.

Rood is sneller, toch?

De smart #1 door Brabus laat zich alvast herkennen dankzij rode accenten rondom. Al werd ook de voorbumper subtiel aangepast. Zo krijgt de "Brabus smart #1" twee luchtinlaten boven de doorlopende lichtstreep. Achteraan installeert Brabus dan weer een spoiler achterop de kofferklep. Eerlijk is eerlijk, dat ontbrak wel op de standaard smart #1. Al zegt iets ons dat het dit te maken heeft met de luchtweerstand.

smart 1 Brabus info

Hoe dan ook, naar Brabus-normen zijn de updates alvast vrij subtiel. Zelfs de 19-duims velgen zijn niet exuberant vormgegeven en ook het interieur werd smaakvol aangepast. Al is vooral het nog niet bevestigdenieuws omtrent deze smart #1 Brabus interessant...

400 pk, in een smart?!

Volgens Chinese media wil Brabus deze smart #1 gebruiken om te tonen dat het ook overweg kan met elektromotoren. Zo doet het gerucht de ronde dat de Brabus gebruik zal maken van de dual-motor set-up van de smart #1 en het vermogen richting 434 pk zou tillen. Een serieuze upgrade van de 272 pk die de achterwielen mogen aandrijven in de reguliere smart #1. Hoewel nog niet bevestigd, lijkt de aanpassing niet zo ver gezocht. Zo weten we dat de smart #1 plaats heeft voor een extra elektromotor vooraan. Ook het vermogen van 434 pk lijkt ons iets té specifiek om verzonnen te zijn. Of Brabus ook de accu van 66 kWh onder handen neemt lijkt ons dan weer onwaarschijnlijk.

smart 1 Brabus info

Brabus zal haar nieuwste aanwinst alvast in vol ornaat tonen tijdens de Chinese Chengdu Motor Show op 26 augustus. Of er plannen zijn om deze smart #1 Brabus ook in Europa aan te bieden is momenteel niet duidelijk. Al zou het ons verbazen als Brabus haar thuiscontinent links laat liggen. Binnenkort alle info!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws