Autosalon van Parijs: Mitsubishi Colt & Colt Ralliart

Omdat het nieuwe design van de Colt al langer bekend was door de vele spy shots moest Mitsubishi met wat nieuws voor de dag komen om onze aandacht te trekken bij de officiële voorstelling van de Colt in Parijs. Met de Ralliart versie zijn ze daar toch vrij goed in geslaagd. De vervanger van de CZT, genaamd naar de huistuner van Mitsubishi, is met zijn 1.5 turbo motor de top van het vernieuwde motorengamma dat zoals bij ieder merk groener, zuiniger en vooral diesel-vrij is geworden.

 

Op zich blijven de 1.1, 1.3 en 1.5 motoren hetzelfde, maar de eerste twee worden nu ook leverbaar in 'clear tec' versie, met een 10% lager benzineverbruik dankzij het recupereren van de remenergie en de inmiddels bekende start-stop technologie. Het meest opvallende aan deze 'facelift' is dat het eigenlijk geen facelift is, aangezien slechts 35% van de onderdelen herbruikt wordt. Over de gehele auto heeft Mitsubishi bescheiden verbeteringen gemaakt die samen toch voor een meer comfortabele rijervaring moeten zorgen. Zo is er gewerkt aan de geluidsisolatie en trillingsgevoeligheid van de passagiersruimte.

De Ralliart krijgt een stevigere koets, dikkere stabilisatorstangen en aangepaste ophanging mee, samen met de reeds vermelde 1.5 turbo motor van 150 pk een plezant stukje speelgoed.

Colt Ralliart

Colt

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
B.Kranenburg 10:09
afbeelding van B.Kranenburg

Ziet er goed uit. Jammer dat de bagageruimte nog steeds aan de krappe
kant is, als er 4 personen in zitten. Het zou dan een goede compensatie
zijn van de space star. Het verbruik kan ook veel beter.
Veel succes met de ontwikkeling
PS. zie technisch weekblad vorige week, effectieve brandstof verdeler.

Pierre 17:38
afbeelding van Pierre

Voor wanneer een waardige opvolger voor de Space Star?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws