Rolls Royce Ghost gelanceerd

UPDATE : film Het is eindelijk officieel. Rolls Royce heeft haar officiële afbeeldingen doorgestuurd en er zijn nieuwe technische details bekend. We kennen de Ghost ondertussen wel. De kleinste binnen de RR familie, maar daarom niet ferm goedkoper. Het concept werd reeds geïntroduceerd op het Salon van Parijs in 2006. Hij werd destijds gedefinieerd als zijnde een goedkopere en kleinere Rolls Royce, al is dat natuurlijk relatief. De 230.000 euro kostende Ghost is 5,5 meter lang. Hij werd gebouwd op basis van het platform dat momenteel onder de BMW 7-reeks schuilt, hoewel deze wagen gebouwd werd met een stalen constructie.

Dat stalen frame zou minder plaats innemen en op die manier een ruimere indruk geven aan de passagier(s). Een belangrijk aspect, aangezien ruimte het/een kenmerk is van Rolls Royce. *“from all angles and aspects a true, classic and recognisable Rolls-Royce” *Daarnaast zou de Ghost minder formeel moeten zijn en niet zo intimiderend als de Phantom.

Om het gevaarte aan te drijven koos Rolls Royce voor de direct ingespoten 6.6l twin turbo V12. Die is goed voor 563pk bij 5.250tpm en een maximum koppel van 778Nm dat vrijkomt bij een toerental van 1.500tpm. Al dat vermogen wordt via de achttraps automatische versnellingsbak naar de achterwielen gestuwd. De sprint naar 100 is geklaard in amper 4,7 seconden.

Naast deze standaard versie verwachten we een coupé-versie en een convertible, naar de trend die de Phantom zette.

Rolls Royce gokt dat 80% van de mensen die deze Ghost kopen, nieuwe klanten zullen zijn. De overige 20% zou reeds een Rolls Royce bezitten (of ooit één in bezit hebben gehad). De productiehoeveelheden zouden schommelen rond de 2.000 stuks per jaar.

 

 

 

via autocar

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 11:50
afbeelding van Wim

stukken mooier dan de nieuwe Bentley

Hannes 09:23
afbeelding van Hannes

778 nm bij 1500 tpm? dat is wel een héél stijle koppelkromme ;)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws