Lange wachttijden voor Dacia Duster

De verkoop van cross overs gaat hard, erg hard. Na de lange levertijden voor de Hyundai ix35 overstijgt de vraag naar de Dacia Duster nu ook het aanbod. Daardoor zijn de wachttijden opgelopen tot maar liefst zes maanden (afhankelijk van de versie). Sinds de lancering van de Duster in april zijn er in totaal al 88.000 stuks verkocht. Voor België waren 3.000 exemplaren voorbehouden, maar werden nu al 5.000 Dusters verkocht.

Momenteel is in België één op de twee verkochte Dacia's een Duster. Wat extra wagens bij de buurlanden losweken is geen optie, want ook zij kampen met hetzelfde probleem. Dacia / Renault schroeft vanaf januari 2011 de productie van de Duster in de Roemeense fabriek op. Dat kan omdat de populariteit van de Logan stilaan afneemt. Zo kan Dacia de wachttijden geleidelijk aan korter laten worden.

Een neveneffect is dat de strijd om demo-wagens losbarst. Dealers maken als het ware jacht op de laatste demo-wagens om hun klanten toch maar tevreden te kunnen stellen. Ook op de tweedehandsmarkt blijkt de Duster-koper al erg actief.

De Dacia Duster is sinds april beschikbaar en kost minimum 11.900 euro. Voor 2.000 euro extra koop je een exemplaar aangedreven op de vier wielen, een keuze die 20 procent van de kopers maakt.

Bron: Autokanaal

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
dinges 11:19
afbeelding van dinges

Jeanke, ik heh de indruk dat ge geen al te beste driver zijt... Mijn Duster komt, bij steeds korte afstanden, toe met 6,7 liter naft...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws