Elektrisch: Porsche Boxster E Prototype

porsche boxster EPorsche stelde in Berlijn hun nieuwste speeltje voor: een volledig elektrische wagen, de "Boxster E". Op het Michelin Challenge Dibendum konden bezoekers (lees: experten) de Boxster E zelf ervaren. Belangrijkste vraag die de meeste zich stelde was: Rijdt hij nog als een Porsche? Op een bochtig circuit'je demonstreerde hij zijn kunnen en past hierdoor perfect in het plaatje naast de GT3 R Hybrid, 918 Spyder en 918 RSR.

De (nieuwe) Boxster E Prototype is voorzien van twee elektromotoren. In totaal goed voor 180 kW (241 pk) en een 540 Nm die vrijkomt bij een whopping 12000 toeren per minuut! Per as één en dat maakt hem een vier wiel aangedreven sportwagen die de Boxster S kwaliteiten hoopt te evenaren. Het grote koppel is onmiddellijk beschikbaar wat we niet hebben bij een conventionele motor. 0 naar 100 gaat in 5,5 seconden. Niet slecht maar de topsnelheid van 200km/h is wat beperkt ten opzicht van zijn benzine concurrenten. Helaas hoor je al dit geweld niet, of toch? Jawel, Porsche heeft een Active Sound Design systeem ontworpen dat de Boxster E een motor geluid zal geven. Hopelijk is dit wat deftig uitgewerkt en rijden we niet in een grote iPod rond. Na 170 km is het trouwens gedaan met het plezier. Al zal dat bereik afhangen van hoe je met je kostbare energie omgaat.

Porsche Boxster E


Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 21:06
afbeelding van Quin

Gulf-kleuren op een elektrische wagen: serious business!

Toppunt is wel dat fake-geluiden-systeem: maak dan in godsnaam een echte ronk, wat heeft dat nu voor nut dat er een plaatje draait O_o?

Techno Patat 18:34
afbeelding van Techno Patat

hmm, waar blijft porsche toch uit het niets plots die leuke auto's te voorschijn halen! als de range ok is, de snelheid dik ok en de afwerking goed hebben we een tesla killer :p!

Techno Patat 09:31
afbeelding van Techno Patat

@tdm: met een nafte boxer is de range ook niet vet als je vollenbak rijdt hé ;)! ik bedoel een range van +200 km bij een actieve rijstijl! Dus +- 300 km bij bomba jozef stijl... dan is het toch wel doenbaar, want veel meer dan 200 km doe ik niet hoor op een zondag's plezier ritje :)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws