De Hyundai Veloster Turbo heb je vanaf 28.999 euro

Hyundai Veloster Turbo

Iedereen is het er over eens, de sportieve looks van de Veloster worden niet vertaald in een sportief rijgedrag, deze Turbo moet daar verandering in brengen.

Met een 1.6 Turbo GDi onder de kap krijgt de Turbo 186 pk mee, het blok wordt gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak en zou 157 g/km aan CO2 uitstoten. Wie 1.250 euro extra op tafel legt, kan de Turbo met een automaat kopen. Let op, dat is niet de DCT automaat. Standaard zal de Veloster Turbo voor 28.999 euro over de bank gaan. Naast de optionele automaat kan je optioneel ook kiezen voor twee speciale kleuren: Young Gun & Storm Trooper. Zo een exclusieve kleur op je koetswerk kost 700 euro.

En dan gaan we eens vergelijken met de grote concurrenten. De Volkswagen Scirocco krijgt een 1.4 TSI onder de kap met 160 pk en sprint in 8,0 seconden naar 100 km/u. De Renault Mégane Coupé heeft een 2.0 Turbo onder de kap met 180 pk en doet de sprint in 8,5 seconden. De Opel Astra GTC doet het met 180 pk en sprint naar 100 km/u in 8,5 seconden. In dat rijtje van vier staat de Hyundai nipt tweede, hij doet de sprint naar 100 km/u in 8,4 seconden en moet enkel de Scirocco voor laten gaan. In zijn basistrim kost de Astra GTC 26.350 euro, de Mégane Coupé kost 25.750 euro en de Scirocco 25.850 euro. Dat maakt dat de Hyundai veruit de duurste van de vier is, ook al heeft hij dan het meeste vermogen onder de kap. Voor dat geld heb je ook een snellere Scirocco 2.0 TSI met 210 pk (28.579,99 euro).

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 15:32
afbeelding van Yvesw

Toch een leuk karretje! Motor wordt in deze configuratie ook in andere wagens gebruikt? (Met betrekking tot het aantal pk's dat ze er kunnen uitpuren. Want in "den Amerik" beschikt hij over 204paardjes).

En die vergelijking, de Flosser beschikt standaard toch al over een rijke uitrusting? Zeker omdat het hier over de "top-versie" gaat. De Scirocco is gewoon in basistrim waar je net een toerenteller meekrijgt...
Het lijkt me inderdaad wel leuk om de flosser Turbo tegen de 2.0 tfsi shrokko te zetten! (valt het op dat ik into vergelijkingstests ben? :p)

Kenny 21:46
afbeelding van Kenny

Gimme gimme! De meerprijs is inderdaad relatief. Wat je in de Veloster standaard mee krijgt moet je bij een Scirocco dubbel en dik opleggen. Ik zou misschien even twijfelen, maar dan toch resoluut voor de Velo gaan ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws